Полуниця з вершками - вишуканий десерт, легкий, витончений, елегантний та ніжний. Для цього рецепту рекомендуємо використовувати свіжі, великі та щільні ягоди полуниці, щоб вони не розвалилися під час наповнення вершковим кремом. Десерт підходить для будь-якого свята, а також романтичної вечері та ефектно виглядає на шведському столі.
Полуницю переберіть, щоб вибрати найкрасивіші та стиглі ягоди приблизно одного розміру. Вимийте їх та просушіть. Кожну ягоду з боку кінчика надріжте хрест-навхрест майже повністю, але до кінця не розрізайте!
Підготовлену полуницю поставте на хвостики. Якщо ягоди хитаються, зріжте основу, щоб вони стояли рівно. Пальцями акуратно розсуньте «пелюстки», що вийшли після хрестоподібного розрізання.
Жирні вершки (бажано жирністю 35-40%) і маскарпоне або будь-який інший вершковий сир остудіть у холодильнику, оскільки перед збиванням вони повинні бути досить холодними. Інакше вершки не зіб'ються. Викладіть маскарпоне в миску та влийте вершки. Всипте цукор (кількість регулюйте на свій смак) і влийте для аромату ванільний екстракт.
Збийте інгредієнти міксером до пишного білого крему. Починайте збивати на низькі обороти, а коли продукти добре перемішаються, збільште швидкість і збивайте до пишності і стійких піків (близько 5 хвилин).
Крем, що вийшов, перекладіть в кондитерський мішок з підходящою насадкою (у нас зірочка).
Обережно, щоб полуниця не розвалилася, відсадіть крем усередину розрізаних ягід. Приготовлена таким чином полуниця із вершками зовні нагадує квіти. Це дуже красиво та неймовірно смачно. Подібний десерт сподобається всім, але особливо жінкам та дітям. Смачного!
Випадкові рецепти