Полуниця у шоколадній глазурі - фантастичний літній десерт, легкий та освіжаючий. Шоколад та полуниця – ідеальне поєднання продуктів. Такі цукерки чудові на смак та вигляд. При цьому десерт легко та швидко готується. Як саме читайте в рецепті.
Переберіть полуницю та видаліть зіпсовану. Відібрані ягоди вимийте та просушіть. Робіть це ретельно, тому що з мокрої полуниці шоколадна глазур стіче.
Шоколад розтопіть на водяній бані. Підійде будь-який: чорний, молочний, білий на ваш вибір. Рекомендуємо спробувати кілька варіантів із різною глазур'ю. Можна зробити навіть рожеву, додавши в білий шоколад трохи червоного барвника. Розтоплюючи шоколад, стежте, щоб він не підгорів. Для цього постарайтеся, щоб ємність із ним не торкалася води.
Підготовлену полуницю насаджуйте на дерев'яні шпажки чи зубочистки та занурюйте у розтоплений шоколад.
Поки глазур не схопилася, присипайте ягоди цукровим посипанням або подрібненими горіхами і викладайте на лист-решітку для просушування.
Прикрасити полуницю можна різними способами, наприклад, зробити поверх шоколаду малюнок глазур'ю іншого кольору. Вийде дуже оригінально. Полуниця у шоколадній глазурі виглядає неймовірно ошатно та апетитно. Це чудовий десерт для літнього святкового столу або дитячої урочистості.
Перед подачею цукерки потрібно хоча б на півгодини відправити в холодильник, щоб глазур добре схопилася і не забруднила руки. Після цього шпажки/зубочистки можна вийняти. Викладіть полуницю у шоколадній глазурі на блюдо та подавайте до столу. Від такого частування не відмовляться ні діти, ні дорослі. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти