Не пропустіть можливість насолодитися смачною випічкою рясно притрушену цукром, вам сподобається в ній все. Простий і зручний спосіб приготувати ситну і ароматну плюшку з цукром для вашої родини.
У глибоку миску засипте просіяне борошно і утворіть невелике заглиблення (так званий колодязь). Тепер залийте в поглиблення тепле молоко (краще, якщо домашнє) високої жирності, додайте екстракт ванілі і засипте цукор.
Далі розкришіть руками в молоко свіжі або сухі дріжджі і з допомогою кухонного лопатки добре все перемішайте, не захоплюючи борошно з боків.
Потім в невелику ємність розбийте куряче яйце і ретельно його збовтайте. Влийте яєчну суміш в поглиблення до інших продуктів, додайте трохи рослинного або оливкового масла і ще раз все добре перемішайте, вже зібравши борошно з усіх боків ємності і утворивши певну густу масу.
Потім додайте в миску цедру лимона, перемішайте, викладіть масу, що утворилася на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть, до утворення густого щільного тіста. Готове тісто покладіть в рясно змащену олією миску, накрийте кришкою і помістіть в тепле місце приблизно на годину.
Тепер розкачайте настояне тісто в так звану ковбаску, а потім розділіть її на невеликі, рівномірні частини. Потім кожну частину скачайте спочатку в невелику кульку, а потім за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж.
Далі рясно потрусіть кожен коржик цукром, а потім загорніть в тонкий рулетик. Тепер загорніть рулет, скріпивши краї, і розріжте гострим ножем посередині. Виверніть розрізаний шматочок тіста, утворивши своєрідне сердечко (майбутню плюшку).
Складіть підготовлені сердечка з тіста на застелений пергаментним папером деко, змастіть кожну випічку заздалегідь збитим яєчним жовтком і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин, залежить від індивідуальності плити.
Готові рум'яні булочки з цукром викладіть на гарне блюдо, заваріть смачний і ароматний чай і приступайте швидше до чаювання.
Випадкові рецепти