Укр
Рус
thermomix thermomix
Плов Другі страви Узбецька кухня

Плов зі свининою

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную свій рецепт оригінального, ситного і смачного плову зі свинини.

Інгредієнти

  • Каррі 1/2 ч.л
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Часник 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Вода 300 мл.
  • Рис 200 г.
  • Свинина 0 б.
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Сіль 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Масло рослинне 50 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Невелику сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Засипте в гарячу сковороду попередньо очищений від лушпиння і на обробній дошці дрібно нарізаний часник (можна пропустити через чеснокодавку), перемішайте і обсмажуйте близько 2 хвилин.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім промийте під проточною водою свинину, на кухонній дошці наріжте невеликими кубиками, а потім відправте в сковорідку до ароматного часнику. Смажте, постійно мішаючи, вміст сковороди, до зникнення почервоніння в м'ясі, близько 7 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте тонкими півкільцями і відправте в сковороду до м'яса. Зменшіть до мінімуму вогонь і продовжуйте обсмажувати все, періодично мішаючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім очистіть від шкірки молоду моркву і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Надішліть подрібнену моркву в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте і обсмажуйте все, до розм'якшення овочів.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі залийте в сковороду трохи води, приправте вміст сухою куркумою і каррі, додайте лавровий лист, посипте сухим часником і червоним перцем чилі. Потім добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і все перемішайте. Покладіть в центр сковороди головку неочищеного часнику, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на 25 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    А тим часом помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Засипте в окріп, попередньо вимочений у холодній воді (або спеціальний пропарений) довгозернистий рис і відварюйте до повної готовності, близько 15 хвилин. Відварений рис пересипте в сковорідку до решти протушкованих продуктів, ретельно перемішайте все, протоміть ще кілька хвилин і зніміть ємність з вогню.

    Крок - 6
  7. 07

    Готовий рис зі свининою викладіть на сервірувальу тарілку, прикрасьте раніше протушкованою головкою часнику і подавайте страву гарячою до обіднього столу.

    Крок - 7

Оцінити рецепт