Пропоную свій рецепт оригінального, ситного і смачного плову зі свинини.
Барбарис | 7 шт. |
Перець чорний мелений | за смаком |
Сіль | за смаком |
Часник | 3 зуб. |
Масло рослинне | 100 мл. |
Вода | 2 скл. |
Рис пропарений | 1 скл. |
Морква | 2 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Свинина | 400 г. |
М'ясо нарізають на шматочки, брусочками моркву, цибулю дрібно. Промивається рис до прозорої води приблизно 5-6 разів. Очищається часник з відрізаною нижньою частиною, і знадобиться також барбарис.
Свиняче м'ясо обсмажується в казані або каструлі з товстим дном, постійно помішуючи, до утворення скоринки. При цьому весь сік повинен випаруватися. Потім в м'ясо додається вода, щоб повністю його покрити і довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і тушкувати півгодини.
Коли м'ясо протушкувалось, додається морква, цибуля і пасирується протягом п'яти хвилин на тихому вогні з періодичним помішуванням.
Потім викладається рис, додається вода, все це солиться, доводиться до кипіння і накривається кришкою, на маленькому вогні і готується приблизно півгодини.
В кінці встромляється часник відрізаною частиною вниз і барбарис, накривається кришкою і дотушковується 10 хв. Після цього слід дати плову настоятися протягом 20 хв.