Пропоную свій рецепт оригінального, ситного і смачного плову зі свинини.
Невелику сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Засипте в гарячу сковороду попередньо очищений від лушпиння і на обробній дошці дрібно нарізаний часник (можна пропустити через чеснокодавку), перемішайте і обсмажуйте близько 2 хвилин.
Потім промийте під проточною водою свинину, на кухонній дошці наріжте невеликими кубиками, а потім відправте в сковорідку до ароматного часнику. Смажте, постійно мішаючи, вміст сковороди, до зникнення почервоніння в м'ясі, близько 7 хвилин.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте тонкими півкільцями і відправте в сковороду до м'яса. Зменшіть до мінімуму вогонь і продовжуйте обсмажувати все, періодично мішаючи.
Потім очистіть від шкірки молоду моркву і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Надішліть подрібнену моркву в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте і обсмажуйте все, до розм'якшення овочів.
Далі залийте в сковороду трохи води, приправте вміст сухою куркумою і каррі, додайте лавровий лист, посипте сухим часником і червоним перцем чилі. Потім добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і все перемішайте. Покладіть в центр сковороди головку неочищеного часнику, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на 25 хвилин.
А тим часом помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Засипте в окріп, попередньо вимочений у холодній воді (або спеціальний пропарений) довгозернистий рис і відварюйте до повної готовності, близько 15 хвилин. Відварений рис пересипте в сковорідку до решти протушкованих продуктів, ретельно перемішайте все, протоміть ще кілька хвилин і зніміть ємність з вогню.
Готовий рис зі свининою викладіть на сервірувальу тарілку, прикрасьте раніше протушкованою головкою часнику і подавайте страву гарячою до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти