Плов зі свинини - універсальна страва, що підходить як для обіду, так і для вечері. Існує безліч способів приготувати плов зі свинини. Вибирайте наш рецепт і радуйте своїх гостей і домочадців смачною стравою.
Для початку помийте під проточною водою свинячу вирізку, наріжте її на великі скибочки, а потім просушіть паперовим рушником і наріжте м'ясо соломкою або невеликими шматочками.
Помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте на сильному вогні. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуйте цибулю, постійно мішаючи, до золотистого кольору і м'якості. Зніміть з вогню і перенесіть обсмажену цибулю в велику миску.
Розігрійте ще трохи олії в тій же сковороді, покладіть в неї нарізану свинину і на сильному вогні готуйте її протягом 2-3 хвилин або до готовності (утворення легкої золотистої скоринки на м'ясі).
Перекладіть обсмажену свинину (зливши і викинувши рідину з м'яса) в ту ж миску, що і цибуля або в окрему ємність до подальшого використання.
Нагрійте ще трохи олії в тій же сковороді на сильному вогні. Засипте в неї попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник, обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин.
Потім додайте в сковороду раніше присмажене м'ясо, засипте попередньо приварений до напівготовності білий рис. На цьому етапі посоліть вміст сковороди, трохи посипте цукром і приправте білим меленим перцем. Добре перемішайте все і готуйте близько 3 хвилин.
Потім додайте в сковорідку соєвий соус, рибний соус і раніше обсмажену ріпчасту цибулю. Смажте вміст протягом 1-2 хвилини або до тих пір, поки продукти в сковороді добре не змішаються.
Тепер додайте в сковорідку попередньо вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Засипте дрібно нашатковану зелену цибулю, перемішайте, протомитіть вміст ще кілька хвилин і зніміть сковорідку з вогню.
Перекладіть плов зі свинини на блюдо і подавайте з рибним соусом, часточками лайма і стеблами зеленої цибулі. Додайте свіжі помідори і часточки огірка за бажанням.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти