Плов може бути смачним не тільки з м'ясом. Спробуйте приготувати його з печерицями. Страва виходить ситною і ароматною.
Для приготування плову з печериць вам знадобляться великі гриби. Капелюшки можна почистити або просто ретельно помити і обсушити. Покладіть їх на кухонну дошку і наріжте тонкими пластинками. Відкладіть на час в сторону.
Також вам необхідно підготувати решту інгредієнтів для плову. Візьміть кілька цибулин середнього розміру і очистіть від лушпиння. Сполосніть їх під прохолодною водою і розріжте навпіл. Кожну половинку наріжте дрібними кубиками. Складіть в окрему миску.
Болгарський перець вимийте під краном і розріжте навпіл. Видаліть насіння і хвостик. Наріжте спочатку тонкими смужками уздовж, а потім дрібними кубиками. Відкладіть в сторону.
Кілька морквин очистіть від шкірки і помийте під краном. На тій же кухонній дошці наріжте пластинками, потім смужками, а після - дрібними кубиками. Складіть подрібнену моркву в миску.
І останнє, що залишилося підготувати, це петрушка. Сполосніть її під проточною водою і обсушіть. Подрібніть на кухонній дошці.
Тепер приступайте до приготування плову. Велику глибоку сковорідку поставте на вогонь і налийте рослинне масло. Коли воно нагріється, киньте подрібнений перець, цибулю і моркву. Трохи посоліть і ретельно перемішайте. Періодично помішуючи, трохи тушкуйте.
Тепер додайте в сковорідку нарізані печериці та, помішуючи час від часу, готуйте овочі далі.
Промийте рис і відправте в сковорідку до підсмажених овочів. Добре перемішайте. Додайте сіль, чорний мелений перець і мелену паприку. Знову перемішайте.
Вміст сковорідки залийте курячим бульйоном. За бажанням його можна замінити овочевим. Залиште готуватися на невеликому вогні.
Коли рис вбере в себе всю рідину і приготується, зніміть сковорідку з вогню. Посипте готовий плов з печериць петрушкою і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти