Укр
Рус
Плов Другі страви Східна кухня

Плов з мідій

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1111 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Плов з мідій - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачний і оригінальний рецепт приготування плову з мідіями, в'яленою смородиною і кедровими горіхами. Таку страву оцінять не лише аматори морепродуктів, а й шанувальники різотто і паельї.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з мідій" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи10.9 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед приготуванням необхідно розморозити мідії. Краще, якщо вони будуть розморожуватися поступово на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Викладіть морепродукти в глибоку сковороду і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і промийте. Частину рідини, в якій проварилися мідії, можна використовувати для приготування плову. Міксуйте з курячим бульйоном в пропорції 1: 1.

Крок - 1
02

Злегка підсмажте шафран на розігрітій сковороді. Постійно стежте за процесом, щоб не зіпсувати пряність. Всипте шафран в курячий бульйон, перемішайте і дайте трохи настоятися.

Крок - 2
03

Поставте на плиту каструлю на середній вогонь і налийте оливкову олію. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і висипте в каструлю. Обсмажте пряність, постійно помішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Всипте рис і ретельно перемішайте до однорідності. Залийте суміш бульйоном. Зменшіть вогонь до мінімальних значень і готуйте протягом 10-12 хвилин.

Крок - 4
05

Поки вариться плов, обсмажте на сковороді кедрові горіхи. Смородину залийте окропом, залиште на хвилину і злийте воду. Всипте в ємність з рисом кедрові горіхи і смородину. Свіжий кріп подрібніть, відправте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.

Крок - 5
06

Накрийте плов чистим бавовняним або лляним рушником. Він вбере зайву рідину. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 12 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу, приберіть рушник і викладіть страву на порційне блюдо. Прикрасьте шматочками лимона. Плов з мідій готовий до подачі. Смачного!   

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Три шоколаду - покроковий рецепт, фото 1 Торт Три шоколаду 90 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хаш з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Хаш з баранини 720 6 4 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в банку - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в банку 80 1 2 з 5 - детальніше -
Медово-цитрусовий сироп - покроковий рецепт, фото 1 Медово-цитрусовий сироп 30 1 2 з 5 - детальніше -