Смачний і оригінальний рецепт приготування плову з мідіями, в'яленою смородиною і кедровими горіхами. Таку страву оцінять не лише аматори морепродуктів, а й шанувальники різотто і паельї.
Перед приготуванням необхідно розморозити мідії. Краще, якщо вони будуть розморожуватися поступово на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Викладіть морепродукти в глибоку сковороду і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і промийте. Частину рідини, в якій проварилися мідії, можна використовувати для приготування плову. Міксуйте з курячим бульйоном в пропорції 1: 1.
Злегка підсмажте шафран на розігрітій сковороді. Постійно стежте за процесом, щоб не зіпсувати пряність. Всипте шафран в курячий бульйон, перемішайте і дайте трохи настоятися.
Поставте на плиту каструлю на середній вогонь і налийте оливкову олію. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і висипте в каструлю. Обсмажте пряність, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
Всипте рис і ретельно перемішайте до однорідності. Залийте суміш бульйоном. Зменшіть вогонь до мінімальних значень і готуйте протягом 10-12 хвилин.
Поки вариться плов, обсмажте на сковороді кедрові горіхи. Смородину залийте окропом, залиште на хвилину і злийте воду. Всипте в ємність з рисом кедрові горіхи і смородину. Свіжий кріп подрібніть, відправте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.
Накрийте плов чистим бавовняним або лляним рушником. Він вбере зайву рідину. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 12 хвилин.
По закінченню зазначеного часу, приберіть рушник і викладіть страву на порційне блюдо. Прикрасьте шматочками лимона. Плов з мідій готовий до подачі. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти