На приготування плову з курячим м'ясом потрібно менше часу. Куряче м'ясо потрібно протушкувати до розм'якшення, а потім разом з рисом тушкувати ще до повної готовності. Результат точно вас порадує.
Для початку помийте під проточною водою курячі стегна, відокремте м'ясо від кістки і відправте в глибоку миску. Далі укладіть до м'яса заздалегідь підготовлену імбирно-часникову пасту.
Тепер залийте в миску високої жирності йогурт (можна використовувати жирні вершки), свіжовичавлений лимонний сік, добре посоліть і ретельно перемішайте. Потім відставте миску в прохолодне місце на час, щоб м'ясо як слід, промаринувалося.
Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього топлене масло і добре прогрійте. Потім додайте в гарячу олію лавровий лист, засипте запашний перець, спеції гарам масала і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько однієї хвилини.
Тепер додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями ріпчасту або червону цибулю, перемішайте і обсмажуйте, до розм'якшення овоча і появи в ньому золотистого відтінку.
Далі додайте в сотейник імбирно-часникову пасту, перемішайте і томіть близько 2 хвилин, до появи насиченого аромату. Тепер засипте в сотейник, попередньо вимитий і дрібно нарізаний зелений і червоний перець чилі.
Тепер добре приперчіть вміст сотейника червоним меленим перцем, приправте сухою куркумою, посоліть і продовжуйте томити ще близько хвилини, постійно помішуючи.
Далі помийте під проточною водою помідори, на обробній дошці наріжте їх невеликими кубиками і відправте в сотейник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Тепер покладіть в сотейник раніше замариноване м'ясо, добре перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на сильному вогні, до повної готовності курки, приблизно 10-15 хвилин.
Далі засипте в сотейник, заздалегідь вимочений в холодній воді рис (можна використовувати спеціальний пропарений), залийте воду і в разі потреби присоліть. Потім зменшіть до мінімуму вогонь, накрийте ємність рушником, зверху кришкою і залиште страву томитися приблизно на 10-12 хвилин.
Після закінчення цього часу, відкрийте кришку сотейника, посипте вміст спеціями гарам масала, заздалегідь вимитого і нашаткованою зеленню петрушки, ретельно все перемішайте.
Потім викладіть готовий плов з куркою в тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти