Укр
Рус
Плов Другі страви Узбецька кухня

Плов з куркою

( 4.8780 4 541 41 оцінка)
3123 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

На приготування плову з курячим м'ясом потрібно менше часу. Куряче м'ясо потрібно протушкувати до розм'якшення, а потім разом з рисом тушкувати ще до повної готовності. Результат точно вас порадує.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Стегно куряче 500 г.
  • Імбир 2 ст.л
  • Часник 2 ч.л
  • Йогурт 1/4 скл.
  • сік лимонний 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Масло топлене 2 ст.л
  • Гарам масала 2 ст.л
  • Запашний перець 1 ч.л
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1/2 шт.
  • Куркума 2 ч.л
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Помідор 2 шт.
  • Рис 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою курячі стегна, відокремте м'ясо від кістки і відправте в глибоку миску. Далі укладіть до м'яса заздалегідь підготовлену імбирно-часникову пасту.

Крок - 1
02

Тепер залийте в миску високої жирності йогурт (можна використовувати жирні вершки), свіжовичавлений лимонний сік, добре посоліть і ретельно перемішайте. Потім відставте миску в прохолодне місце на час, щоб м'ясо як слід, промаринувалося.

Крок - 2
03

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього топлене масло і добре прогрійте. Потім додайте в гарячу олію лавровий лист, засипте запашний перець, спеції гарам масала і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько однієї хвилини.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями ріпчасту або червону цибулю, перемішайте і обсмажуйте, до розм'якшення овоча і появи в ньому золотистого відтінку.

Крок - 4
05

Далі додайте в сотейник імбирно-часникову пасту, перемішайте і томіть близько 2 хвилин, до появи насиченого аромату. Тепер засипте в сотейник, попередньо вимитий і дрібно нарізаний зелений і червоний перець чилі.

Крок - 5
06

Тепер добре приперчіть вміст сотейника червоним меленим перцем, приправте сухою куркумою, посоліть і продовжуйте томити ще близько хвилини, постійно помішуючи.

Крок - 6
07

Далі помийте під проточною водою помідори, на обробній дошці наріжте їх невеликими кубиками і відправте в сотейник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Крок - 7
08

Тепер покладіть в сотейник раніше замариноване м'ясо, добре перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на сильному вогні, до повної готовності курки, приблизно 10-15 хвилин.

Крок - 8
09

Далі засипте в сотейник, заздалегідь вимочений в холодній воді рис (можна використовувати спеціальний пропарений), залийте воду і в разі потреби присоліть. Потім зменшіть до мінімуму вогонь, накрийте ємність рушником, зверху кришкою і залиште страву томитися приблизно на 10-12 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу, відкрийте кришку сотейника, посипте вміст спеціями гарам масала, заздалегідь вимитого і нашаткованою зеленню петрушки, ретельно все перемішайте.

Крок - 10
11

Потім викладіть готовий плов з куркою в тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -
Горішки зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Горішки зі згущеним молоком 50 5 3 з 5 - детальніше -
Салат грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Салат грибна галявина 50 5 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -