Укр
Рус
Плов Другі страви Узбецька кухня

Плов з куркою

( 4.8780 4 541 41 оцінка)

3507 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

На приготування плову з курячим м'ясом потрібно менше часу. Куряче м'ясо потрібно протушкувати до розм'якшення, а потім разом з рисом тушкувати ще до повної готовності. Результат точно вас порадує.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з куркою" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи16.9 гр.
  • Калорії171 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою курячі стегна, відокремте м'ясо від кістки і відправте в глибоку миску. Далі укладіть до м'яса заздалегідь підготовлену імбирно-часникову пасту.

Крок - 1
02

Тепер залийте в миску високої жирності йогурт (можна використовувати жирні вершки), свіжовичавлений лимонний сік, добре посоліть і ретельно перемішайте. Потім відставте миску в прохолодне місце на час, щоб м'ясо як слід, промаринувалося.

Крок - 2
03

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього топлене масло і добре прогрійте. Потім додайте в гарячу олію лавровий лист, засипте запашний перець, спеції гарам масала і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько однієї хвилини.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями ріпчасту або червону цибулю, перемішайте і обсмажуйте, до розм'якшення овоча і появи в ньому золотистого відтінку.

Крок - 4
05

Далі додайте в сотейник імбирно-часникову пасту, перемішайте і томіть близько 2 хвилин, до появи насиченого аромату. Тепер засипте в сотейник, попередньо вимитий і дрібно нарізаний зелений і червоний перець чилі.

Крок - 5
06

Тепер добре приперчіть вміст сотейника червоним меленим перцем, приправте сухою куркумою, посоліть і продовжуйте томити ще близько хвилини, постійно помішуючи.

Крок - 6
07

Далі помийте під проточною водою помідори, на обробній дошці наріжте їх невеликими кубиками і відправте в сотейник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Крок - 7
08

Тепер покладіть в сотейник раніше замариноване м'ясо, добре перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на сильному вогні, до повної готовності курки, приблизно 10-15 хвилин.

Крок - 8
09

Далі засипте в сотейник, заздалегідь вимочений в холодній воді рис (можна використовувати спеціальний пропарений), залийте воду і в разі потреби присоліть. Потім зменшіть до мінімуму вогонь, накрийте ємність рушником, зверху кришкою і залиште страву томитися приблизно на 10-12 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу, відкрийте кришку сотейника, посипте вміст спеціями гарам масала, заздалегідь вимитого і нашаткованою зеленню петрушки, ретельно все перемішайте.

Крок - 10
11

Потім викладіть готовий плов з куркою в тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопляні крокети з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні крокети з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з редькою 60 2 2 з 5 - детальніше -
Шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з яблуками 50 5 2 з 5 - детальніше -
Торт П’яна вишня - покроковий рецепт, фото 1 Торт П’яна вишня 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ковбаски з печива - покроковий рецепт, фото 1 Ковбаски з печива 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шаурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма в домашніх умовах 45 2 3 з 5 - детальніше -
Брокколі в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі в мультиварці 50 3 2 з 5 - детальніше -