Укр
Рус
Поділитися

Плов з куркою

90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1

опис

На приготування плову з курячим м'ясом потрібно менше часу. Куряче м'ясо потрібно обсмажити до яскравої скоринки - вона не дасть під час подальшого тушкування  витекти сокам з м'яса.

Інгредієнти

Перець чорний меленийза смаком
Рис600 г.
Цибуля5 шт.
Куряче філе5 шт.
Приправи10 г.
Сільза смаком
Морква6 шт.
01

Куряче м'ясо нарізають кубиками по 4 см, а філе до 1 см. Промити багаторазово під проточною водою  рис, а потім поставити його в гарячій воді відстоюватися. Цибулю  начистити і нарізати дрібними кубиками. Морква чиститься і натирається на крупній тертці.

Шаг - 1
02

Куряче м'ясо обсмажити до золотистої скоринки в чавунці або каструлі з товстим дном. Заливається  рослинне масло товщиною з вказівний палець і ставиться на вогонь. Потім в нього занурюється філе, зменшується вогонь і залишається тушкуватись  з відкритою  кришкою і постійним перемішуванням.

Шаг - 2
03

Коли сік випарується, додається цибуля, смажиться до золотистої скоринки з постійним перемішуванням. Додається морква.

Шаг - 3
04

Як все це приготується, страва солиться, перчиться. З рису зливається вода і викладається зверху м'ясо і акуратно заливається кип'яченою водою з чайника  на 2 см вище рису.

Шаг - 4
05

Досолюється, зменшується вогонь, накривається і тушкується. Через 15 хв. слід перевірити на готовність до тих пір, поки плов не перестане липнути до зубів. Після цього вимикається і залишається під кришкою для набухання.

Шаг - 5

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: