Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Плов з куркою в домашніх умовах

( 5.0000 5 515 15 оцінок)
2465 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Плов з куркою в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Плов з куркою - легка і недорога страва, приготувати яку під силу будь-кому, навіть не знайомому з кулінарією. Від того, що замість класичної баранини ви покладете курятину, смак його не стане гірше, потрібно всього лише слідувати нескладним правилам, про які ви дізнаєтеся в цьому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з куркою в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку покладіть попередньо вимиті курячі стегна в глибоку миску. Додайте в них имбирно-часникову пасту і високої жирності йогурт (можна замінити на вершки).

Крок - 1
02

Тепер видавіть в миску з м'ясом сік з половини лимона і добре перемішайте. Тримайте замариноване м'ясо в холодильнику близько години.

Крок - 2
03

Візьміть невелику піалу, укладіть в неї вершкове масло і дайте йому розтанути (можна скористатися для розтоплення масла мікрохвильовкою). Як тільки топлене масло розтане, помістіть його в глибоку розігріту каструлю на плиті, додайте до нього лавровий лист, насіння коріандру, трохи кмину, горошини чорного перцю, зелений кардамон і гвоздику.

Крок - 3
04

Тепер додайте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і смажте, постійно помішуючи вміст, до коричневого кольору.

Крок - 4
05

Потім додайте в цибулю имбирно-часникову пасту і приготуйте її протягом 3 хвилин. Після цього додайте подрібнений зелений перець чилі, нашаткований червоний перець чилі, куркуму і сіль за смаком. Розмішайте цю суміш і обсмажуйте ще близько хвилини.

Крок - 5
06

Тепер додайте в каструлю заздалегідь вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори і томіть близько 5 хвилин. Після того, як помідори будуть приготовлені, додайте в суміш мариновану раніше курку і дайте їй готуватися протягом 15-20 хвилин на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь.

Крок - 6
07

На цьому етапі додайте в вміст каструлі сіль за смаком, а потім засипте заздалегідь вимочений довгозернистий рис, потім залийте воду і доведіть все до кипіння.

Крок - 7
08

Візьміть кухонний рушник і накрийте їм каструлю. Потім покладіть кришку на тканину. Тепер готуйте вміст каструлі на слабкому вогні. Зніміть кришку і ганчірку через 10 хвилин.

Крок - 8
09

Прикрасьте плов з куркою, приготований в домашніх умовах, гарам масала, нарізаним коріандром і подавайте гарячим до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 40 1 2 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Жульєн з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з картоплею 45 2 3 з 5 - детальніше -
Італійська лазанья - покроковий рецепт, фото 1 Італійська лазанья 55 6 3 з 5 - детальніше -