Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Плов з куркою в казані

( 4.8889 4 527 27 оцінок)

2614 - переглядів
35 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Плов з куркою в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Нехай гурмани твердять, що справжній плов можна приготувати тільки з баранини в казані і тільки на багатті, ми вам доведемо, що плов з куркою в казані, на плиті, не менше смачний, головне дотримуватися традицій його приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з куркою в казані" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи26.3 гр.
  • Калорії251 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте довгозернистий білий рис під струменем води, поки вода не стане чистою. Помістіть промитий рис в глибоку миску, додайте трохи солі і залийте все гарячою водою. Відставте миску з рисом на час в сторону.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння, а потім на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Очистіть від шкірки, а потім наріжте моркву на довгі прямокутники товщиною близько 4 мм.

Крок - 2
03

Помістіть глибокий казан на плиту, налийте в нього багато рослинного масла і закип'ятіть. Далі додайте в киплячу олію подрібнену цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Ретельно помийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником курячі стегенця. Наріжте стегенця дрібнішими шматками і добре просолыть кожен шматочок. Переконайтеся, що курка суха, укладіть шматки в казан до цибулі і обсмажте з усіх боків, постійно помішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 4
05

Додайте так само в казан раніше подрібнену моркву і томіть вміст до готовності. Засипте в ємність з вмістом трохи меленої куркуми, кмину, додайте подрібнений коріандр, чорний мелений перець і рясно все посоліть. Залийте весь вміст казана холодною водою, доведіть до кипіння і варіть приблизно 30 хвилин. Через зазначений час засипте в казан до решти інгредієнтів трохи цукру.

Крок - 5
06

Тепер ретельно процідіть замочений раніше рис і відправте в казан, акуратно укладаючи поверх всіх продуктів. Увімкніть максимальний вогонь і дозвольте воді в казані практично повністю випаруватися.

Крок - 6
07

Зберіть рис в купол і виконайте глибокі отвори до дна, використовуючи довгу дерев'яну ложку, щоб вода повністю випарувалася. Накрийте казанок кухонним рушником і кришкою.

Крок - 7
08

Готуйте вміст на слабкому вогні близько 30-40 хвилин. Коли закінчите, зніміть казан з вогню і дайте готовому плову з куркою відпочити, накривши на 5-10 хвилин. Розкрийте казан, збийте ретельно рис і подавайте страву до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Вареники з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з картоплею 50 4 4 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 2 2 з 5 - детальніше -
Щі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Щі зі шпинату 65 6 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із індички - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із індички 120 6 4 з 5 - детальніше -