Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Плов з курки в сковороді

( 4.8148 4 527 27 оцінок)

2471 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Плов з курки в сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей курячий плов - дуже проста страва, яку можна легко зробити, але, все-таки, вона є досить універсальною. Це основна страва в багатьох сім'ях, тому що використовує прості інгредієнти, які ми завжди маємо в нашому холодильнику або коморі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з курки в сковороді" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи10.8 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть вершкове і оливкове масло у велику сковорідку або глибокий сотейник і розтопіть на плиті при середньому вогні.

Крок - 1
02

Як тільки масло розтане, додайте в нього нарізану дрібними кубиками цибулю і обсмажуйте, помішуючи, близько 3 хвилин, поки цибуля не пом'якшиться і не стане напівпрозорою.  

Крок - 2
03

У цей час очистіть від шкірки молоду моркву, помийте і наріжте її кільцями (нічого, якщо і велика морква).

Крок - 3
04

Куряче філе ретельно промийте під проточною водою, приберіть зайву вологу з допомогою паперового рушника і наріжте великими шматками.

Крок - 4
05

Рис замочіть в холодній воді на деякий час, потім злийте воду і промийте ще раз під проточною водою. Відставте в бік на час.

Крок - 5
06

Додайте моркву в сковорідку з цибулею і знову все добре перемішайте дерев'яною кухонною лопаткою. Далі киньте нарізану дрібними частинами селеру, приправте рясно перцем і сіллю, перемішайте, потім варіть ще 3 хвилини, поки селера і морква дещо не пом'якшають.

Крок - 6
07

Додайте до овочів подрібнену раніше курку, приправте сіллю, що залишилася і перцем і варіть близько 5 хвилин, поки курка не втратить рожевий відтінок і не стане м'якою.

Крок - 7
08

Потім додайте попередньо промитий рис і залийте курячий бульйон, добре все перемішайте, стежачи, щоб інгредієнти не приставали до дна і боків сковороди. Додайте лавровий лист, накрийте кришкою і доведіть вміст сковороди до кипіння.

Крок - 8
09

Тушкуйте близько 20 хвилин, періодично помішуючи, поки рис не буде готовий. Потім киньте в майже готовий плов зелений консервований горошок (якщо захочете використовувати молодий свіжий горох, то доведеться попередньо його відварити для цієї страви, щоб не був твердим), перемішайте ще раз все і, накривши кришкою протушкуйте хвилин 5.

Крок - 9
10

Подавайте готовий плов з куркою, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки і натертим сиром Пармезан.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Піцца на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Піцца на сковороді 20 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соус Бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Соус Бешамель 40 1 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами та куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами та куркою 50 4 2 з 5 - детальніше -
Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1 Вірменські голубці 90 6 3 з 5 - детальніше -