Укр
Рус
Плов Другі страви Азербайджанська кухня

Плов з качки

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

2988 - переглядів
115 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Плов з качки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Сьогодні пропонуємо вам приготувати прекрасний плов з качки. Ця страва стане справжньою окрасою вашого святкового столу і надбанням особисто вашим, як чудової господині. Плов не відносять до простих страв, але все ж це стане під силу, якщо дотримуватися головних правил приготування плову. Першим, на що потрібно звернути увагу для приготування плову з качки - це посуд. Найкраще підійде звичайно ж казан або чавунна каструля, можливо також використовувати утятницу. Тепер перейдемо до продуктів. Що стосується м'яса, то ми беремо тільки качатину, адже це досить жирне м'ясо і його одного цілком достатньо, без додавання будь - якого іншого жиру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов з качки" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи15.8 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При приготуванні плову в першу чергу займіться качкою. Найкраще використовувати домашню - вона більш жирна і ароматна. Поріжте качку на порційні шматки. Візьміть сотейник і складіть туди порізану качку, посоліть за смаком.

Крок - 1
02

Тепер в сотейник з качкою додайте заздалегідь підготовлені овочі. Порізаний півкільцями зелений чилі, подрібнений корінь імбиру, подрібнений часник, невелику частину нарізаної цибулі. Решта цибулі вам знадобиться трохи пізніше.

Крок - 2
03

Виберіть стиглі помідори, помийте їх. Поріжте спочатку на чотири частини, а потім пластинками. Киньте в сотейник до качки. Додайте мелений перець чилі, куркуму, мелений коріандр, суміш спецій гараму масала, мелений чорний перець, а також м'який сир.

Крок - 3
04

І звичайно ж не обійтися без зелені. Спочатку сполосніть її під водою і просушіть. Наріжте дрібно м'яту і листя коріандру, киньте в сотейник до качки і спецій. Туди ж налийте холодну воду і додайте трохи цукру.

Крок - 4
05

Коли ви склали в сотейник м'ясо і додали спеції і зелень, необхідно все ретельно перемішати. Також зверху можна покласти ще трохи нарізаної цибулі. Закрийте ємність кришкою і тушкуйте на середньому вогні, поки будете готувати все інше для плову.

Крок - 5
06

Візьміть ще один сотейник або каструлю, поставте на вогонь, додайте топлене масло. У розігріте масло киньте маленькі шматочки кориці, гвоздику, кардамон, перемішайте.

Крок - 6
07

Напередодні промитий і постоявший в холодній воді протягом півгодини рис басматі процідіть через друшляк. Надішліть в каструлю з маслом і приправами. Прожарте протягом п'яти хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 7
08

Тепер рис в каструлі залийте окропом. Перемішайте і посоліть за смаком. Закрийте кришку і варіть на слабкому вогні 15 - 20 хвилин. Слідкуйте, щоб вміст не пристав до дна. Коли рис буде готовий, вимкніть плиту та залиште його ще на 5 хвилин.

Крок - 8
09

У чисту сковороду налийте досить багато рослинної олії, киньте нарізану чверть кільцями цибулю, залиште смажитися на невеликому вогні.

Крок - 9
10

Поки смажиться цибуля, візьміть шматки качки, які весь цей час тушкувалися зі спеціями в сотейнику і перекладіть в чисту глибоку сковорідку. Поставте на середній вогонь. Періодично помішуйте, нехай випаровується зайва рідина.

Крок - 10
11

Цибулю, яка за цей час добре підрум'янилась, дістаньте шумівкою зі сковороди в окрему тарілку. Масло, що залишилося на сковорідці після цибулі, використовуйте для того, щоб підсмажити горішки кеш'ю і родзинки. Так само дістаньте їх шумівкою зі сковороди в тарілку. Вони знадобляться трохи пізніше.

Крок - 11
12

Поверніться до качки, яка все ще томиться на маленькому вогні. Додайте до неї трохи цукру і половину підсмаженої цибулі. Отриманий соус зі шматочками м'яса перемішайте. Зніміть з вогню.

Крок - 12
13

Тепер зробіть наступне. З пательні, в якій смажилися горішки кеш'ю, злийте масло. Покладіть на дно пару ложок соусу з качки, висипте половину приготованого рису, поперчіть, посипте частиною посмаженою цибулею, горішками, родзинками, дрібно порізаним листям коріандру.

Крок - 13
14

Зверху на рис покладіть шматочки качки з соусом. Розподіліть більш - менш рівномірно по всьому периметру страви.

Крок - 14
15

Висипте зверху другу половину рису. Додайте знову цибулю, горішки, родзинки. А також дрібно нарізані листя м'яти і кілька ложок топленого масла.

Крок - 15
16

Накрийте сковорідку, в якій знаходиться плов, алюмінієвою фольгою. А зверху ще й щільно закрийте кришкою. Поставте сковорідку на найменший вогонь буквально на 5-10 хвилин, щоб рис трохи потім, просочився смаком і ароматом качки, прянощами. Розсипчастий, з насиченим смаком і ароматом плов з качки готовий. Подавайте в тарілці, зверху посипте горішками, родзинками, зеленню. Так само можете прикрасити страву вареним яйцем. Смачного!

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась у тархуновом соусі 30 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Брокколі з часником - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з часником 65 4 3 з 5 - детальніше -
Печиво вівсяне - покроковий рецепт, фото 1 Печиво вівсяне 50 1 2 з 5 - детальніше -