Сьогодні пропонуємо вам приготувати прекрасний плов з качки. Ця страва стане справжньою окрасою вашого святкового столу і надбанням особисто вашим, як чудової господині. Плов не відносять до простих страв, але все ж це стане під силу, якщо дотримуватися головних правил приготування плову. Першим, на що потрібно звернути увагу для приготування плову з качки - це посуд. Найкраще підійде звичайно ж казан або чавунна каструля, можливо також використовувати утятницу. Тепер перейдемо до продуктів. Що стосується м'яса, то ми беремо тільки качатину, адже це досить жирне м'ясо і його одного цілком достатньо, без додавання будь - якого іншого жиру.
При приготуванні плову в першу чергу займіться качкою. Найкраще використовувати домашню - вона більш жирна і ароматна. Поріжте качку на порційні шматки. Візьміть сотейник і складіть туди порізану качку, посоліть за смаком.
Тепер в сотейник з качкою додайте заздалегідь підготовлені овочі. Порізаний півкільцями зелений чилі, подрібнений корінь імбиру, подрібнений часник, невелику частину нарізаної цибулі. Решта цибулі вам знадобиться трохи пізніше.
Виберіть стиглі помідори, помийте їх. Поріжте спочатку на чотири частини, а потім пластинками. Киньте в сотейник до качки. Додайте мелений перець чилі, куркуму, мелений коріандр, суміш спецій гараму масала, мелений чорний перець, а також м'який сир.
І звичайно ж не обійтися без зелені. Спочатку сполосніть її під водою і просушіть. Наріжте дрібно м'яту і листя коріандру, киньте в сотейник до качки і спецій. Туди ж налийте холодну воду і додайте трохи цукру.
Коли ви склали в сотейник м'ясо і додали спеції і зелень, необхідно все ретельно перемішати. Також зверху можна покласти ще трохи нарізаної цибулі. Закрийте ємність кришкою і тушкуйте на середньому вогні, поки будете готувати все інше для плову.
Візьміть ще один сотейник або каструлю, поставте на вогонь, додайте топлене масло. У розігріте масло киньте маленькі шматочки кориці, гвоздику, кардамон, перемішайте.
Напередодні промитий і постоявший в холодній воді протягом півгодини рис басматі процідіть через друшляк. Надішліть в каструлю з маслом і приправами. Прожарте протягом п'яти хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Тепер рис в каструлі залийте окропом. Перемішайте і посоліть за смаком. Закрийте кришку і варіть на слабкому вогні 15 - 20 хвилин. Слідкуйте, щоб вміст не пристав до дна. Коли рис буде готовий, вимкніть плиту та залиште його ще на 5 хвилин.
У чисту сковороду налийте досить багато рослинної олії, киньте нарізану чверть кільцями цибулю, залиште смажитися на невеликому вогні.
Поки смажиться цибуля, візьміть шматки качки, які весь цей час тушкувалися зі спеціями в сотейнику і перекладіть в чисту глибоку сковорідку. Поставте на середній вогонь. Періодично помішуйте, нехай випаровується зайва рідина.
Цибулю, яка за цей час добре підрум'янилась, дістаньте шумівкою зі сковороди в окрему тарілку. Масло, що залишилося на сковорідці після цибулі, використовуйте для того, щоб підсмажити горішки кеш'ю і родзинки. Так само дістаньте їх шумівкою зі сковороди в тарілку. Вони знадобляться трохи пізніше.
Поверніться до качки, яка все ще томиться на маленькому вогні. Додайте до неї трохи цукру і половину підсмаженої цибулі. Отриманий соус зі шматочками м'яса перемішайте. Зніміть з вогню.
Тепер зробіть наступне. З пательні, в якій смажилися горішки кеш'ю, злийте масло. Покладіть на дно пару ложок соусу з качки, висипте половину приготованого рису, поперчіть, посипте частиною посмаженою цибулею, горішками, родзинками, дрібно порізаним листям коріандру.
Зверху на рис покладіть шматочки качки з соусом. Розподіліть більш - менш рівномірно по всьому периметру страви.
Висипте зверху другу половину рису. Додайте знову цибулю, горішки, родзинки. А також дрібно нарізані листя м'яти і кілька ложок топленого масла.
Накрийте сковорідку, в якій знаходиться плов, алюмінієвою фольгою. А зверху ще й щільно закрийте кришкою. Поставте сковорідку на найменший вогонь буквально на 5-10 хвилин, щоб рис трохи потім, просочився смаком і ароматом качки, прянощами. Розсипчастий, з насиченим смаком і ароматом плов з качки готовий. Подавайте в тарілці, зверху посипте горішками, родзинками, зеленню. Так само можете прикрасити страву вареним яйцем. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти