Ароматний, пікантний, надзвичайно смачний і ніжний рис зі шматочками баранини - смак цього плову незрівняний. Справжній узбецький плов з бараниною готувати потрібно в казані і, звичайно ж, на багатті, але на жаль не завжди надається така можливість. Але не варто засмучуватися, тому що його можна не тільки приготувати в домашніх умовах, але і зробити це швидко і просто, за допомогою мультиварки. Для хорошого плову нам потрібно три головні речі: рис, м’ясо та спеціі.Ріс підійде в принципі будь-який, єдине, не беріть круглий. У магазинах продається спеціальний рис для плову, але можна взяти звичайний довгомірний рис, а якщо в наявності є пропарений, то це просто ідеальний варіант. Що стосується баранини - то найкраще взяти м’якоть молодої особини, у нього не такий яскраво виражений запах. Можна так само додати кілька реберець, але і м’якоті буде цілком достатньо. Ну і спеції. Правильно підібрані і вчасно додані спеції - дуже важливий момент.
Ну а тепер займемося приготуванням нашого плову. Баранину гарненько промиваємо під проточною холодною водою до і ріжемо на середнього розміру шматочки. Потім наливаємо в мультиварочну чашу трохи рослинного масла (можна використовувати і оливкове для більш насиченого аромату) і складаємо туди баранину.
Включаємо мультиварку, задаємо програму «Жарка». Кілька разів, акуратно перевертаючи шматки баранини з боку на бік, обсмажуємо до золотистого, але ні в якому разі не можна допустити підгоряння.
Тим часом чистимо моркву від шкірки, а цибулю позбавляємо від лушпиння і нарізаємо на обробній дошці дрібними кубиками і соломкою.
Викладаємо нарізані овочі в чашу до підсмаженої баранини і продовжуємо обсмажувати протягом 5 хвилин, посоливши при цьому, поперчивши чорним меленим перцем і здобривши барбарисом, зірою і куркумою.
Коли вміст чаші досить підсмажиться і дасть насичений аромат, висипаємо до м'яса попередньо ретельно промитий рис і заливаємо кип'яченою водою. Води потрібно влити стільки, щоб покрила рис приблизно на 2 сантиметри.
Миємо очищений часник і вставляємо його цілою головкою в зерна рису посередині чаші.
Тепер кидаємо лавровий лист, закриваємо кришку приладу, перемикаємо мультиварку на режим «Рис» і залишаємо готуватися приблизно на півгодини.
Після оповіщення сигналом про закінчення програми відкриваємо кришку мультиварки і перевіряємо рис на готовність. Як правило, 30 хвилин програми повинно вистачити для того, щоб рис встиг приготуватися. Але якщо все ж не вся рідина встигла випаруватися і рис ще залишився напів твердим, то слід включити програму повторно буквально на 10-15 хвилин.
Тепер уже плов в мультиварці з бараниною точно буде готовий. Розкладайте його по тарілках і пригощайте гостей прекрасною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти