Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Плов в мультиварці з бараниною

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2411 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Плов в мультиварці з бараниною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ароматний, пікантний, надзвичайно смачний і ніжний рис зі шматочками баранини - смак цього плову незрівняний. Справжній узбецький плов з бараниною готувати потрібно в казані і, звичайно ж, на багатті, але на жаль не завжди надається така можливість. Але не варто засмучуватися, тому що його можна не тільки приготувати в домашніх умовах, але і зробити це швидко і просто, за допомогою мультиварки. Для хорошого плову нам потрібно три головні речі: рис, м’ясо та спеціі.Ріс підійде в принципі будь-який, єдине, не беріть круглий. У магазинах продається спеціальний рис для плову, але можна взяти звичайний довгомірний рис, а якщо в наявності є пропарений, то це просто ідеальний варіант. Що стосується баранини - то найкраще взяти м’якоть молодої особини, у нього не такий яскраво виражений запах. Можна так само додати кілька реберець, але і м’якоті буде цілком достатньо. Ну і спеції. Правильно підібрані і вчасно додані спеції - дуже важливий момент.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов в мультиварці з бараниною" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи22.4 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну а тепер займемося приготуванням нашого плову. Баранину гарненько промиваємо під проточною холодною водою до і ріжемо на середнього розміру шматочки. Потім наливаємо в мультиварочну чашу трохи рослинного масла (можна використовувати і оливкове для більш насиченого аромату) і складаємо туди баранину.

Крок - 1
02

Включаємо мультиварку, задаємо програму «Жарка». Кілька разів, акуратно перевертаючи шматки баранини з боку на бік, обсмажуємо до золотистого, але ні в якому разі не можна допустити підгоряння.

Крок - 2
03

Тим часом чистимо моркву від шкірки, а цибулю позбавляємо від лушпиння і нарізаємо на обробній дошці дрібними кубиками і соломкою.

Крок - 3
04

Викладаємо нарізані овочі в чашу до підсмаженої баранини і продовжуємо обсмажувати протягом 5 хвилин, посоливши при цьому, поперчивши чорним меленим перцем і здобривши барбарисом, зірою і куркумою.

Крок - 4
05

Коли вміст чаші досить підсмажиться і дасть насичений аромат, висипаємо до м'яса попередньо ретельно промитий рис і заливаємо кип'яченою водою. Води потрібно влити стільки, щоб покрила рис приблизно на 2 сантиметри.

Крок - 5
06

Миємо очищений часник і вставляємо його цілою головкою в зерна рису посередині чаші.

Крок - 6
07

Тепер кидаємо лавровий лист, закриваємо кришку приладу, перемикаємо мультиварку на режим «Рис» і залишаємо готуватися приблизно на півгодини.

Крок - 7
08

Після оповіщення сигналом про закінчення програми відкриваємо кришку мультиварки і перевіряємо рис на готовність. Як правило, 30 хвилин програми повинно вистачити для того, щоб рис встиг приготуватися. Але якщо все ж не вся рідина встигла випаруватися і рис ще залишився напів твердим, то слід включити програму повторно буквально на 10-15 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер уже плов в мультиварці з бараниною точно буде готовий. Розкладайте його по тарілках і пригощайте гостей прекрасною стравою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ікра баклажанна - покроковий рецепт, фото 1 Ікра баклажанна 50 1 2 з 5 - детальніше -
Запечений короп з медом - покроковий рецепт, фото 1 Запечений короп з медом 90 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Коржі тортілья 75 3 3 з 5 - детальніше -