Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Плов без м’яса

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

3532 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Це рецепт вегетаріанського плову - швидко, легко і дуже смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плов без м’яса" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте для початку всі необхідні інгредієнти. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками на обробній дошці.

Крок - 1
02

Потім приберіть кісточки і непотрібні нутрощі з болгарського перцю і наріжте його невеликими шматочками або тонкою соломкою.

Крок - 2
03

Білий рис замочіть в холодній воді (нехай постоїть хвилин 20), а потім кілька разів промийте за допомогою дрібного сита проточною водою. Тепер приступіть до приготування самої страви.

Крок - 3
04

Глибоку сковороду відправте на плиту, залийте в неї рослинне масло (хто любить більш насичений аромат і смак може використовувати оливкову олію) і добре розігрійте.

Крок - 4
05

Закиньте в киплячу олію заздалегідь ретельно вимитий рис.

Крок - 5
06

Далі додайте в сковорідку нарізану цибулю і часточки солодкого болгарського перцю. Перемішайте все ретельно, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть, поки рис не обсмажиться, поміняє трохи свій відтінок, а цибуля не стане м'якою і здобуде світло-золотистий колір.

Крок - 6
07

Потім залийте вміст сковороди водою і трохи проваріть, постійно помішуючи, щоб продукти не пристали до дна і боків сковороди.

Крок - 7
08

Далі додайте консервовані часточками помідори (можна використовувати вже готову аджику або гострий томатний соус), рясно приправте меленим червоним перцем, присоліть і знову все добре перемішайте дерев'яною кухонного ложкою.

Крок - 8
09

Тепер щільно накрийте рис з овочами кришкою і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин або поки рис не вбере в себе всю рідину.

Крок - 9
10

Відкрийте кришку сковороди і спробуйте страву на смак, якщо рис раптом дещо не доварився, додайте в нього трохи кип'яченої води і знову накрийте кришкою, не перемішуючи. Дайте настоятися близько 10 хвилин до повного пропарювання рису з овочами. Плов без м'яса готовий. Подавайте страву до столу, прикрасивши дрібно нарізаною зеленою цибулею і зі свіжими овочами.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з індичкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з індичкою 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре з зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з зеленого горошку 50 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з куркою 75 6 3 з 5 - детальніше -
Канапе з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з оливками 35 4 3 з 5 - детальніше -
Грибні щі - покроковий рецепт, фото 1 Грибні щі 70 6 3 з 5 - детальніше -