Це рецепт вегетаріанського плову - швидко, легко і дуже смачно.
Приготуйте для початку всі необхідні інгредієнти. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками на обробній дошці.
Потім приберіть кісточки і непотрібні нутрощі з болгарського перцю і наріжте його невеликими шматочками або тонкою соломкою.
Білий рис замочіть в холодній воді (нехай постоїть хвилин 20), а потім кілька разів промийте за допомогою дрібного сита проточною водою. Тепер приступіть до приготування самої страви.
Глибоку сковороду відправте на плиту, залийте в неї рослинне масло (хто любить більш насичений аромат і смак може використовувати оливкову олію) і добре розігрійте.
Закиньте в киплячу олію заздалегідь ретельно вимитий рис.
Далі додайте в сковорідку нарізану цибулю і часточки солодкого болгарського перцю. Перемішайте все ретельно, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть, поки рис не обсмажиться, поміняє трохи свій відтінок, а цибуля не стане м'якою і здобуде світло-золотистий колір.
Потім залийте вміст сковороди водою і трохи проваріть, постійно помішуючи, щоб продукти не пристали до дна і боків сковороди.
Далі додайте консервовані часточками помідори (можна використовувати вже готову аджику або гострий томатний соус), рясно приправте меленим червоним перцем, присоліть і знову все добре перемішайте дерев'яною кухонного ложкою.
Тепер щільно накрийте рис з овочами кришкою і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин або поки рис не вбере в себе всю рідину.
Відкрийте кришку сковороди і спробуйте страву на смак, якщо рис раптом дещо не доварився, додайте в нього трохи кип'яченої води і знову накрийте кришкою, не перемішуючи. Дайте настоятися близько 10 хвилин до повного пропарювання рису з овочами. Плов без м'яса готовий. Подавайте страву до столу, прикрасивши дрібно нарізаною зеленою цибулею і зі свіжими овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти