Після приготування цього смачного і натурального домашнього морозива ви назавжди відмовитеся від магазинних десертів, найчастіше, з вельми сумнівним складом. Ніжний і ароматний пломбір з м'якою текстурою готується з мінімальної кількості простих і доступних інгредієнтів.
Візьміть глибоку каструлю, налийте в неї вершки і поставте на повільний вогонь. Жирність молочного інгредієнта повинна бути не менше 30%, чим більше, тим краще.
Додайте до вершків цукор. Його кількість можна регулювати за смаком. Враховуйте, що молекули цукру є важливою ланкою, що руйнують молекули води. Якщо його недостатньо, при заморожуванні утворюється один великий шматок льоду. Достатня кількість цукру гарантує гладку й ніжну текстуру вершкового морозива. Суміш на вогні постійно помішуйте, щоб не дати їй закипіти. Коли цукор повністю розчиниться, вимкніть плиту і додайте ванільний екстракт. Перемішайте, щоб смакова добавка повністю розчинилася.
Для отримання подвійного ванільно-шоколадного морозива вершкову масу потрібно розділити. Перелийте її в мірну склянку. Половину відправте в підготовлений для заморожування контейнер. Частина, що залишилася буде шоколадною.
Какао-порошок насипте в окрему ємність. Щоб уникнути утворення грудочок, додайте 4-5 столових ложок вершкової маси і перемішайте до однорідності. Викладіть масу в склянку з вершками і збийте вінчиком до однорідної консистенції.
Перед тим, як вилити шоколадну масу в контейнер, пропустіть її через сито, щоб прибрати не розчинений какао-порошок. Щільно закрийте контейнери з вершково-шоколадним вмістом і відправте в холодильник на 2 години.
Через зазначений час, дістаньте ємності і збийте їх вміст міксером до утворення густої кремоподібної маси. Тоді морозиво вийде м'яким і повітряним. Розрівняйте масу лопаткою, накрийте пергаментним папером і надішліть в морозильну камеру на 10-12 годин.
Морозиво готово до дегустації. Якщо хочете здивувати домашніх і гостей - подавайте десерт в хрусткому стаканчику. Візьміть кондитерський мішок з насадкою-зірочкою і викладіть крем в готовий вафельний ріжок.
Можна наповнити ріжок двома видами морозива. Для цього на харчову плівку викладіть паралельними доріжками шоколадне і ванільне морозиво, щільно загорніть і зробіть надріз з одного боку. Одержаний рулетик занурте в кондитерський мішок надрізом вниз. Робіть це максимально швидко, щоб солодке частування не розтануло. Подвійне морозиво можна видавлювати в ріжок відразу або заморозити в кондитерському мішку. Так у вас завжди буде чим почастувати і здивувати гостей. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти