Укр
Рус
Пироги Випічка Іспанська кухня

Плетінка з маком

( 5.0000 5 52 2 оцінки)

602 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Плетінка з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Представляємо вам рецепт м'якої плетінки з горіхами і маком, яку ви ще не пробували. Пиріг має специфічний вид, приголомшливий смак і жувальну текстуру, від якої у вас слинки потечуть. Додавши трохи навичок і терпіння, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр, що ідеально підходить для теплих вечорів з сім'єю. Плетінка з маком і горіхами - жувальна і смачна для будь-якої вечірки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плетінка з маком" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи40.6 гр.
  • Калорії351 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У мисці змішайте тепле молоко, сухі пекарські дріжджі, трохи цукру і дайте суміші розчинитися протягом 10-15 хвилин. По ходу додайте в суміш просіяне борошно і перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте постояти 50 хвилин в теплому місці.

Крок - 1
02

У мисці змішайте курячі яйця з цукром, додайте сіль, теплу воду, трохи рослинного масла і частину топленого масла. Залийте сумішшю підготовлене раніше тісто і перемішайте.

Крок - 2
03

Поступово всипте в утворену суміш просіяне борошно, місіть руками 8-10 хвилин, поки не вийде гладке і м'яке тісто. Дайте тісту піднятися протягом 1-2 годин, поки воно не збільшиться вдвічі.

Крок - 3
04

У каструлю налийте високої жирності молоко, засипте трохи цукру і доведіть до кипіння, потім додайте мак, вершкове масло і перемішайте. Зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути.

Крок - 4
05

В іншу каструлю засипте досить цукру і залийте молоко, перемішайте, потім додайте мелені горіхи. Зніміть каструлю з вмістом з вогню і дайте їй охолонути. У мисці збийте яєчний білок до утворення густої пухнастої піни і включіть її в горіховий склад.

Крок - 5
06

На покритій борошном робочій поверхні розділіть підготовлене тісто на дві рівні частини і розкачайте половину тіста, надавши йому прямокутну форму. Розкладіть горіховий склад на поверхні листа тіста, залишивши на верхньому краї близько 7 см без начинки. Обережно розкачайте тісто і залиште рулет на столі.

Крок - 6
07

Намажте другу половину тіста, також надавши їй прямокутну форму. Покрийте поверхню тіста начинкою з макового насіння, залишивши близько 3 сантиметрів на верхньому краї без начинки. Розкачайте тісто.

Крок - 7
08

Скрутіть два ролика і склейте кінці разом, щоб вийшла корона. Викладіть плетінку з маком і горіхами на деко, застелене пергаментним папером, і акуратно розріжте ножем середину кожної коси. Змастіть плетінку яєчним жовтком і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Домашнє ягідне вино з ягід - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє ягідне вино з ягід 30 1 2 з 5 - детальніше -
Печеня з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з грибами 70 6 3 з 5 - детальніше -