Розплавлений і обсмажений (але без жиру), з приємною на дотик текстурою сир. Ідеальний плавлений сир для бутербродів - на сніданок, післяобідній чай, вечерю або їжу на винос на роботу або в школу. Потрібно приготувати і подавати сир на наступний день на сніданок зі свіжим хлібом, наприклад з хрустким багетом.
Покладіть сир в миску або глибоку тарілку і розкришіть виделкою.
Зверху посипте сир сіллю і содою, добре перемішайте і накрийте його кришкою. Залиште його накритим при кімнатній температурі близько години і фактично до тих пір, поки сир не почне «плавитися» і розчинятися. Залежно від сиру і кімнатної температури, він може тривати від години до декількох годин. Іноді накрийте його вранці і тільки ввечері, коли він розчиниться належним чином, починайте готувати. Час від часу змішуйте сир виделкою, щоб прискорити навіть процес.
Коли сир підтане і втратить свій сирний вид, і ці характерні «сирні грудочки» (повністю або в переважній більшості), ви можете почати смажити його. Порада: найкраще брати знежирену сковороду з кераміка, тому що у неї дно, до якого страва не прилипне, і це полегшить життя при митті посуду пізніше. Отже, розігрійте сковороду і викладіть в неї підготовлений сир.
Обсмажуйте сир, постійно помішуючи, поки він не потягнеться і повністю не розтане. Це займе всього хвилину, може дві, і сир готовий. Увага: необхідно постійно помішувати, щоб сир не горів, і він буде готовий, коли втратить всі грудки і стане рідким. Тепер сир можна приправити, наприклад, кмином або прованськими травами. Більше нічого не додавайте, тільки невелику кількість солі на початку, тому що вона додасть звичний смак.
Розлийте приготований сир в блюдо, де він замерзне (миска, судок), і відразу накрийте харчовою плівкою, приклеюючи її до поверхні ще рідкого сиру. Охолодіть сир до кімнатної температури. Завдяки цьому охолодженню він не буде виглядати важче, сирна скоринка і сир будуть легко намазуватися.
Коли сир охолоне, помістіть його в холодильник до повної концентрації. Зберігайте такий смачний плавлений сир приблизно до тижня. Однак зазвичай він зникає через кілька днів. При подачі намажте сир на хліб.
Випадкові рецепти