Укр
Рус
Сир Другі страви Французька кухня

Плавлений сир

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

3427 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Плавлений сир - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Розплавлений і обсмажений (але без жиру), з приємною на дотик текстурою сир. Ідеальний плавлений сир для бутербродів - на сніданок, післяобідній чай, вечерю або їжу на винос на роботу або в школу. Потрібно приготувати і подавати сир на наступний день на сніданок зі свіжим хлібом, наприклад з хрустким багетом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Плавлений сир" (на 100 грам)

  • Білки14.8 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть сир в миску або глибоку тарілку і розкришіть виделкою.

Крок - 1
02

Зверху посипте сир сіллю і содою, добре перемішайте і накрийте його кришкою. Залиште його накритим при кімнатній температурі близько години і фактично до тих пір, поки сир не почне «плавитися» і розчинятися. Залежно від сиру і кімнатної температури, він може тривати від години до декількох годин. Іноді накрийте його вранці і тільки ввечері, коли він розчиниться належним чином, починайте готувати. Час від часу змішуйте сир виделкою, щоб прискорити навіть процес.

Крок - 2
03

Коли сир підтане і втратить свій сирний вид, і ці характерні «сирні грудочки» (повністю або в переважній більшості), ви можете почати смажити його. Порада: найкраще брати знежирену сковороду з кераміка, тому що у неї дно, до якого страва не прилипне, і це полегшить життя при митті посуду пізніше. Отже, розігрійте сковороду і викладіть в неї підготовлений сир.

Крок - 3
04

Обсмажуйте сир, постійно помішуючи, поки він не потягнеться і повністю не розтане. Це займе всього хвилину, може дві, і сир готовий. Увага: необхідно постійно помішувати, щоб сир не горів, і він буде готовий, коли втратить всі грудки і стане рідким. Тепер сир можна приправити, наприклад, кмином або прованськими травами. Більше нічого не додавайте, тільки невелику кількість солі на початку, тому що вона додасть звичний смак.

Крок - 4
05

Розлийте приготований сир в блюдо, де він замерзне (миска, судок), і відразу накрийте харчовою плівкою, приклеюючи її до поверхні ще рідкого сиру. Охолодіть сир до кімнатної температури. Завдяки цьому охолодженню він не буде виглядати важче, сирна скоринка і сир будуть легко намазуватися.

Крок - 5
06

Коли сир охолоне, помістіть його в холодильник до повної концентрації. Зберігайте такий смачний плавлений сир приблизно до тижня. Однак зазвичай він зникає через кілька днів. При подачі намажте сир на хліб.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в мікрохвильовці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Паста з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з кальмарами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Як ліпити манти красиво - покроковий рецепт, фото 1 Як ліпити манти красиво 65 4 3 з 5 - детальніше -