Не завжди є можливість готувати складні страви. Приголомшливо простий рецепт піци на сковороді.
Щоб приготувати тісто в глибоку миску засипте просіяне борошно, додайте сухі дріжджі, цукор, трохи присоліть і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх сипучих інгредієнтів.
Потім, постійно заливаючи в миску тепле молоко, замісіть досить густе, але пластичне тісто. Тепер полийте тісто оливковою олією і ще раз добре вимісіть, до більш гладкого стану. Потім загорніть тісто в кулю, змастіть ще раз маслом, укладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце.
Тісто в мисці має зрости в два рази. Тоді ще трохи його помісіть і розділіть на дві однакові частини.
Одну частину тіста викладіть на сковорідку і рівномірно розподіліть по всьому дну ємності, утворивши тонкий корж. Проткніть утворений шар з тіста по усьому периметру виделкою, створюючи невеликі проколи.
Потім відправте сковорідку з коржем на плиту і на середньому вогні запікайте по обидва боки по кілька хвилин перевертаючи. Далі, залишивши випечений корж з тіста в сковорідці, залиште його охолодитися до кімнатної температури.
Потім рясно промажте остигнулий корж з тіста томатним соусом або кетчупом. Зверху притрусіть, по всьому периметру, заздалегідь натертою на крупній тертці моцарелою.
Далі покрийте сир, щільно уклавши один до одного, тонкими кільцями попередньо відварених сосисок.
Далі помийте проточною водою помідор, просушіть і на обробної дошки наріжте його тонкою соломкою. Покладіть часточки помідора на шар сосисок. Додайте так само попередньо очищений і порізаний соломкою болгарський перець.
Потім покладіть заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями червону цибулю і знову потрусіть все натертою моцарелою. Потім викладіть часточки сосисок, знову трохи перцю, помідори і цибулю.
Далі викладіть порізані тонкими кільцями оливки (обов'язково без кісточок), посипте все сухим орегано, червоним перцем чилі, приперчіть чорним меленим перцем і відправте сковорідку на вогонь. Повторіть весь процес приготування з другою частиною тіста.
Накрийте ємність кришкою, і випікайте страву на середньому вогні близько 10-12 хвилин. Потім розріжте готову піцу на сковороді з допомогою спеціального ножа порційно і подавайте до столу.
Випадкові рецепти