Укр
Рус
Піца Випічка Італійська кухня

Піца Домашня

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

3053 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 4 з 5
Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Піца - це саме та страва, яка підходить абсолютно всім. Це універсальне кулінарне творіння, яке завжди відмінно виглядає і на сімейній вечері, і на святковому столі, і особливо в компанії друзів. Сьогодні існує просто неймовірна кількість усіляких закладів, які спеціалізуються на приготуванні піци, включаючи доставку на дім і особливі побажання клієнтів. Але погодьтеся, ніяка ресторанна їжа не зрівняється з домашньою їжею. Сьогодні готуємо домашню піцу. Результат вас неодмінно порадує, а процес створення цієї чудової страви подарує задоволення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Піца Домашня" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи22.1 гр.
  • Калорії211 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Простий набір інгредієнтів, спеціально підібраний, щоб піца припала до смаку і любителям смачно поїсти, і тим, хто не вживає м'ясо. Універсальний варіант, в результаті якого всі будуть ситі. Отже, почнемо звичайно ж з головного - приготуємо тісто. Для цього в глибоку ємність наливаємо теплу воду. Вода повинна бути трохи тепліше кімнатної температури. Сюди ж додаємо цукор і кидаємо сухі дріжджі.

Крок - 1
02

Перемішуємо вміст до повного розчинення сухих компонентів. Також додамо вершкове масло (40 г). Перед приготуванням його краще дістати з холодильника, щоб воно було м'яким. Також можна скористатися мікрохвильовкою і трохи його підігріти.

Крок - 2
03

Після цього засипаємо сухе молоко і борошно. Щоб тісто було ніжніше, борошно краще просіяти. Тепер за допомогою лопатки починаємо замішувати тісто. Круговими рухами перемішуємо вміст.

Крок - 3
04

Потім додаємо часниковий порошок і сіль. Ви можете використовувати і звичайний часник, подрібнивши його за допомогою терки або часникодавки. Знову перемішуємо тісто. Якщо воно густе, додаємо потроху води.

Крок - 4
05

Коли маса стане більш-менш однорідною, перекладаємо тісто на поверхню і продовжуємо вимішувати його руками. Спочатку тісто буде моторошно липким і вимішувати його буде не зовсім зручно. Але це всього лише питання часу. В результаті у вас вийде грудочка м'якого, ніжного і еластичного тіста, яке вже не липне до рук і прекрасно тримає форму.

Крок - 5
06

Після цього беремо пластиковий контейнер, наливаємо в нього трохи рослинного масла і викладаємо наше тісто. Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Воно повинно збільшитися в об'ємі в два рази. Зазвичай на це буде потрібно годину-півтори.

Крок - 6
07

Поки тісто дозріває, підготуємо інші складові нашої страви. В даному випадку використовуємо сир і овочі. Сир можна брати будь-який, який доводиться вам до смаку, ми зупинили свій вибір на моцареллі. Сир натираємо на крупній тертці. Миємо помідор, перець чистимо і теж миємо, цибулю чистимо від лушпиння. Овочі нарізаємо невеликими шматочками. Для краси рекомендуємо взяти зелений перець, щоб ваша піца виглядала яскравіше.

Крок - 7
08

Отже, коли тісто підійшло, дістаємо його з холодильника. Форму для випікання гарненько змащуємо розтопленим вершковим маслом. Тепер викладаємо наше чудове тісто і розрівнюємо його руками по всій поверхні форми.

Крок - 8
09

Потім беремо звичайну вилку і робимо невеликі проколи, щоб весь наш корж виявився з дірочками.

Крок - 9
10

Тепер змащуємо його томатним соусом, пастою або будь-яким іншим соусом, який вам подобається.

Крок - 10
11

Наступний шар - це сир. Розподіляємо його рівномірно по всій поверхні.

Крок - 11
12

Потім викладаємо шматочки помідора, перцю і цибулі. Ще в цьому рецепті пропонуємо використовувати кукурудзу і порізані кільцями маслини.

Крок - 12
13

Виклавши всі інгредієнти на тісто, відправляємостраву запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. На приготування знадобиться хвилин 20-30. По закінченню цього часу дістаємо з духовки наш шедевр і насолоджуємося результатом: ароматна, дуже красива, яскрава і апетитна піца готова і чекає, щоб ви скоріше її скуштували.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смачний люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Смачний люля кебаб з яловичини 50 4 3 з 5 - детальніше -
Трубочки в вафельниці - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки в вафельниці 60 2 3 з 5 - детальніше -
Фрікасе з курки з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе з курки з грибами 65 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по-албанськи - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-албанськи 50 2 3 з 5 - детальніше -