Піца - це саме та страва, яка підходить абсолютно всім. Це універсальне кулінарне творіння, яке завжди відмінно виглядає і на сімейній вечері, і на святковому столі, і особливо в компанії друзів. Сьогодні існує просто неймовірна кількість усіляких закладів, які спеціалізуються на приготуванні піци, включаючи доставку на дім і особливі побажання клієнтів. Але погодьтеся, ніяка ресторанна їжа не зрівняється з домашньою їжею. Сьогодні готуємо домашню піцу. Результат вас неодмінно порадує, а процес створення цієї чудової страви подарує задоволення.
Простий набір інгредієнтів, спеціально підібраний, щоб піца припала до смаку і любителям смачно поїсти, і тим, хто не вживає м'ясо. Універсальний варіант, в результаті якого всі будуть ситі. Отже, почнемо звичайно ж з головного - приготуємо тісто. Для цього в глибоку ємність наливаємо теплу воду. Вода повинна бути трохи тепліше кімнатної температури. Сюди ж додаємо цукор і кидаємо сухі дріжджі.
Перемішуємо вміст до повного розчинення сухих компонентів. Також додамо вершкове масло (40 г). Перед приготуванням його краще дістати з холодильника, щоб воно було м'яким. Також можна скористатися мікрохвильовкою і трохи його підігріти.
Після цього засипаємо сухе молоко і борошно. Щоб тісто було ніжніше, борошно краще просіяти. Тепер за допомогою лопатки починаємо замішувати тісто. Круговими рухами перемішуємо вміст.
Потім додаємо часниковий порошок і сіль. Ви можете використовувати і звичайний часник, подрібнивши його за допомогою терки або часникодавки. Знову перемішуємо тісто. Якщо воно густе, додаємо потроху води.
Коли маса стане більш-менш однорідною, перекладаємо тісто на поверхню і продовжуємо вимішувати його руками. Спочатку тісто буде моторошно липким і вимішувати його буде не зовсім зручно. Але це всього лише питання часу. В результаті у вас вийде грудочка м'якого, ніжного і еластичного тіста, яке вже не липне до рук і прекрасно тримає форму.
Після цього беремо пластиковий контейнер, наливаємо в нього трохи рослинного масла і викладаємо наше тісто. Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Воно повинно збільшитися в об'ємі в два рази. Зазвичай на це буде потрібно годину-півтори.
Поки тісто дозріває, підготуємо інші складові нашої страви. В даному випадку використовуємо сир і овочі. Сир можна брати будь-який, який доводиться вам до смаку, ми зупинили свій вибір на моцареллі. Сир натираємо на крупній тертці. Миємо помідор, перець чистимо і теж миємо, цибулю чистимо від лушпиння. Овочі нарізаємо невеликими шматочками. Для краси рекомендуємо взяти зелений перець, щоб ваша піца виглядала яскравіше.
Отже, коли тісто підійшло, дістаємо його з холодильника. Форму для випікання гарненько змащуємо розтопленим вершковим маслом. Тепер викладаємо наше чудове тісто і розрівнюємо його руками по всій поверхні форми.
Потім беремо звичайну вилку і робимо невеликі проколи, щоб весь наш корж виявився з дірочками.
Тепер змащуємо його томатним соусом, пастою або будь-яким іншим соусом, який вам подобається.
Наступний шар - це сир. Розподіляємо його рівномірно по всій поверхні.
Потім викладаємо шматочки помідора, перцю і цибулі. Ще в цьому рецепті пропонуємо використовувати кукурудзу і порізані кільцями маслини.
Виклавши всі інгредієнти на тісто, відправляємостраву запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. На приготування знадобиться хвилин 20-30. По закінченню цього часу дістаємо з духовки наш шедевр і насолоджуємося результатом: ароматна, дуже красива, яскрава і апетитна піца готова і чекає, щоб ви скоріше її скуштували.
Випадкові рецепти