Незамінна смакота, від якої без розуму абсолютно все населення планети - це звичайно ж, піца. Популярна страва з італійськими коренями настільки сподобалось, що з піцою пов'язують найяскравіші враження: дитячі свята, посиденьки з друзями, смачну сімейну вечерю або ж святкове застілля. Звичайно, простіше простого сходити в піцерію або зробити замовлення на дім, але також смачну піцу можна приготувати і самим на своїй же кухні. Для цього потрібно зовсім небагато зусиль і часу. Сьогодні ми представляємо відмінний варіант цієї страви - піца чотири сиру. Смак цієї страви викличе захоплення всіх, кому пощастить його спробувати.
Принцип приготування піци чотири сиру точно такий же, як у будь-якого іншого виду цієї випічки - замісити тісто, підготувати начинку, спекти. Почнемо все по порядку. У глибоку ємність просіюємо борошно і додаємо сухі активні дріжджі з сіллю. Перемішуємо спочатку всі сухі інгредієнти, а потім вливаємо ложку оливкової олії.
Знову все перемішавши, додаємо воду. Вода повинна бути теплою, це сприяє швидкій роботу дріжджів. Ні в якому разі вода не повинна бути гарячою, інакше тісто не вийде. Отже, тепер гарненько вимішуємо вміст дерев'яною лопаткою. Коли тісто почне липнуть до лопатки, наливаємо на поверхню трошки рослинного масла і викладаємо тісто.
Продовжуємо місити його руками. В результаті у нас виходить досить рідке тісто. Відправляємо його знову в миску, зверху поливаємо ще трохи оливковою олією, накриваємо харчовою плівкою і відставляємо в сторону хвилин на 20-30.
За цей час тісто має значно збільшитися в обсязі приблизно в 3 рази. Слід врахувати, що залежно від дріжджів, час може коливатися в обидві сторони. Після того, як тісто підійшло, викладаємо його знову на поверхню, трохи вимішуємо руками і ділимо навпіл. Даної кількості тіста нам повинно вистачити на дві піци.
Беремо форму для випікання, бажано круглу, застилаємо її пергаментним папером, а потім викладаємо одну частину тіста і розрівнюємо руками по всій поверхні форми.
Основа для піци готова. Тепер займемося начинкою. Як наповнення ддя піци у нас сири, а саме пармезан, моцарела, горгонзола і брі. Таке поєднання сирів зробить смак піци просто дивовижним. Отже, пармезан нарізаємо тоненькими слайсами, горгонзола - це м'який сир, тому досить його просто розім'яти за допомогою вилки. Моцареллу теж нарізаємо тонкими слайсами, ну і брі ріжемо невеликими шматочками.
Переходимо до наступного етапу, а саме формуємо нашу піцу. Для початку змащуємо нашу основу рослинним маслом за допомогою пензлика.
Потім поливаємо кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом на ваш смак. Рівномірно розподіляємо його по всій поверхні тіста, а далі викладаємо сири. Рекомендуємо викладати сири окремо, по колу, наприклад в центр відправляємо моцарелу, навколо неї викладаємо горгонзолу, потім по колу викладаємо шматочки брі, і в кінці пармезан.
Тепер відправляємо піцу в розігріту духовку і випікаємо буквально 10 хвилин при температурі 180 градусів. Цього часу цілком достатньо, щоб тісто як слід пропеклося, а сири розплавилися потрібним чином. Готову піцу чотири сиру дістаємо з духовки, ріжемо на шматочки і поспішаємо покуштувати це кулінарне диво. Піца чотири сиру виходить настільки ніжною, ароматною, оригінальною і смачною, що миттю розлетиться зі столу, доставивши неймовірне задоволення всім присутнім.
Випадкові рецепти