Укр
Рус
Печиво Випічка Українська кухня

Пісочне печиво ромашка

( 4.9189 4 537 37 оцінок)

3542 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Пісочне печиво ромашка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Пісочне печиво ромашка приваблює тим, що його дуже швидко і просто готувати без особливих фінансових затрат. Воно виходить дуже смачним і повітряним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пісочне печиво ромашка" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири12.5 гр.
  • Вуглеводи55.6 гр.
  • Калорії351 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску по черзі розбийте курячі яйця, засипте їх цукром і за допомогою вінчика або міксера збийте все до утворення піни.

Крок - 1
02

Потім додайте в утворену яєчну суміш екстракт ванілі і тертий лимон (цедру). Далі укладіть так само в миску нарізане невеликими кубиками вершкове масло і засипте квіти лаванди, ретельно все перемішайте.

Крок - 2
03

Тепер додайте в миску просіяне борошно порціями і обережно все замісіть разом, бажано руками, в гладке однорідне тісто. Потім загорніть готове тісто в липку плівку і покладіть в холодильник на добрих 1-2 години.

Крок - 3
04

Після закінчення зазначеного часу охолодження з допомогою качалки розкачайте тісто в пласт товщиною близько 5-8 мм на посипаній борошном робочій поверхні. Потім за допомогою формочок для формування печива акуратно виріжте на тісті печеньки (в даному випадку фігурки у формі ромашок).

Крок - 4
05

Приготовлені ромашки з тіста помістіть на деко з папером для випічки. Надішліть в попередньо розігріту духовку і випікайте при 170-180 градусів до світло-коричневого кольору протягом приблизно 10-15 хвилин. Час від часу заглядайте в духовку і дивіться, щоб печиво не стало занадто темним.

Крок - 5
06

Потім дайте готовому печиву охолонути на охолоджуючій підставці.

Крок - 6
07

Протягом цього часу приготуйте глазур. Для цього засипте цукрову пудру в невелику миску, додайте в неї свіжовіджатий сік лимона і повільно ложкою перемішайте вміст в тонку глазур без грудочок.

Крок - 7
08

Використовуючи кондитерський пензлик, нанесіть тонкий шар приготованої глазурі на печиво. Поки глазур ще рідка і волога, печиво можна прикрашати за своїм бажанням. Або притрусивши цукром, або з декількома пелюстками (дрібними квіточками). Потім дайте пісочному печиву ромашка з глазур'ю висохнути. Зберігайте його в герметичній банці до готовності до вживання. Печиво зберігається в контейнері протягом 2-3 тижнів.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат «Лісова галявина» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Лісова галявина» 40 3 3 з 5 - детальніше -
Домашній хліб - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хліб 70 1 3 з 5 - детальніше -
Компот «Асорті» - покроковий рецепт, фото 1 Компот «Асорті» 30 1 2 з 5 - детальніше -