Пісочне печиво ромашка приваблює тим, що його дуже швидко і просто готувати без особливих фінансових затрат. Воно виходить дуже смачним і повітряним.
У миску по черзі розбийте курячі яйця, засипте їх цукром і за допомогою вінчика або міксера збийте все до утворення піни.
Потім додайте в утворену яєчну суміш екстракт ванілі і тертий лимон (цедру). Далі укладіть так само в миску нарізане невеликими кубиками вершкове масло і засипте квіти лаванди, ретельно все перемішайте.
Тепер додайте в миску просіяне борошно порціями і обережно все замісіть разом, бажано руками, в гладке однорідне тісто. Потім загорніть готове тісто в липку плівку і покладіть в холодильник на добрих 1-2 години.
Після закінчення зазначеного часу охолодження з допомогою качалки розкачайте тісто в пласт товщиною близько 5-8 мм на посипаній борошном робочій поверхні. Потім за допомогою формочок для формування печива акуратно виріжте на тісті печеньки (в даному випадку фігурки у формі ромашок).
Приготовлені ромашки з тіста помістіть на деко з папером для випічки. Надішліть в попередньо розігріту духовку і випікайте при 170-180 градусів до світло-коричневого кольору протягом приблизно 10-15 хвилин. Час від часу заглядайте в духовку і дивіться, щоб печиво не стало занадто темним.
Потім дайте готовому печиву охолонути на охолоджуючій підставці.
Протягом цього часу приготуйте глазур. Для цього засипте цукрову пудру в невелику миску, додайте в неї свіжовіджатий сік лимона і повільно ложкою перемішайте вміст в тонку глазур без грудочок.
Використовуючи кондитерський пензлик, нанесіть тонкий шар приготованої глазурі на печиво. Поки глазур ще рідка і волога, печиво можна прикрашати за своїм бажанням. Або притрусивши цукром, або з декількома пелюстками (дрібними квіточками). Потім дайте пісочному печиву ромашка з глазур'ю висохнути. Зберігайте його в герметичній банці до готовності до вживання. Печиво зберігається в контейнері протягом 2-3 тижнів.
Випадкові рецепти