Хоч би яка була причина, по якій ви відкриваєте холодильник і комору для приготування пирогів або печива, в цьому рецепті ми розповімо, як приготувати пісочне тісто, одну з основ приготування випічки, за допомогою якої можна бездоганно смачно приготувати багато страв.
Щоб приготувати пісочне тісто за цим нескладним рецептом, почніть з засипки попередньо просіяного борошна в чашу міксера (якщо хочете, ви можете використовувати тістоміс таким же чином).
Далі додайте в чашу попередньо охолоджене і нарізане невеликими кубиками вершкове масло. Кілька хвилин збийте вміст міксера на середній швидкості до тих пір, поки не буде отримана розсипчаста маса.
Вимкніть міксер на цьому етапі і повільно додайте в чашу міксера цукрову пудру разом зі злегка збитим заздалегідь курячим яйцем, а потім натріть цедру попередньо вимитого і просушеного лимона, намагаючись використовувати тільки жовту частину, а не білу, яка є занадто гіркою для використання.
Увімкніть міксер на кілька секунд, на цей раз, знизивши швидкість, щоб лопаті перемішали тісто без збивання. Як тільки суміш змішається, перенесіть її на присипану борошном тверду поверхню і вимішуйте руками.
Активно місіть руками, щоб утворена повітряна маса не розвалювалася, досить довго, щоб отримати однорідне і еластичне тісто. Загорніть підготовлене пісочне тісто в поліетиленову плівку, помістіть в холодильник і залиште не менше ніж на півгодини (навіть якщо чим більше тісто знаходиться в холодильнику, тим більше клейковини встигне охолонути, 10-12 годин буде ще краще).
Ви можете використовувати це пісочне тісто в різних рецептах тортів або печива. Щоб добре підготувати тісто до роботи, просто помістіть його на злегка посипану борошном робочу поверхню (альтернативно між двома листами пергаментного паперу) і вимісіть протягом декількох хвилин, а потім розкачайте кухонною качалкою, щоб відновити пластичність і трохи нагріти. Ваше тісто готове до використання, можете приступати до приготування смачної випічки.
Випадкові рецепти