Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Пісочне тісто

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

3679 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хоч би яка була причина, по якій ви відкриваєте холодильник і комору для приготування пирогів або печива, в цьому рецепті ми розповімо, як приготувати пісочне тісто, одну з основ приготування випічки, за допомогою якої можна бездоганно смачно приготувати багато страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пісочне тісто" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири20.6 гр.
  • Вуглеводи53.1 гр.
  • Калорії419 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати пісочне тісто за цим нескладним рецептом, почніть з засипки попередньо просіяного борошна в чашу міксера (якщо хочете, ви можете використовувати тістоміс таким же чином).

Крок - 1
02

Далі додайте в чашу попередньо охолоджене і нарізане невеликими кубиками вершкове масло. Кілька хвилин збийте вміст міксера на середній швидкості до тих пір, поки не буде отримана розсипчаста маса.

Крок - 2
03

Вимкніть міксер на цьому етапі і повільно додайте в чашу міксера цукрову пудру разом зі злегка збитим заздалегідь курячим яйцем, а потім натріть цедру попередньо вимитого і просушеного лимона, намагаючись використовувати тільки жовту частину, а не білу, яка є занадто гіркою для використання.

Крок - 3
04

Увімкніть міксер на кілька секунд, на цей раз, знизивши швидкість, щоб лопаті перемішали тісто без збивання. Як тільки суміш змішається, перенесіть її на присипану борошном тверду поверхню і вимішуйте руками.

Крок - 4
05

Активно місіть руками, щоб утворена повітряна маса не розвалювалася, досить довго, щоб отримати однорідне і еластичне тісто. Загорніть підготовлене пісочне тісто в поліетиленову плівку, помістіть в холодильник і залиште не менше ніж на півгодини (навіть якщо чим більше тісто знаходиться в холодильнику, тим більше клейковини встигне охолонути, 10-12 годин буде ще краще).

Крок - 5
06

Ви можете використовувати це пісочне тісто в різних рецептах тортів або печива. Щоб добре підготувати тісто до роботи, просто помістіть його на злегка посипану борошном робочу поверхню (альтернативно між двома листами пергаментного паперу) і вимісіть протягом декількох хвилин, а потім розкачайте кухонною качалкою, щоб відновити пластичність і трохи нагріти. Ваше тісто готове до використання, можете приступати до приготування смачної випічки.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з грибами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе з грибами 40 3 3 з 5 - детальніше -
Крем вершковий - покроковий рецепт, фото 1 Крем вершковий 35 1 2 з 5 - детальніше -