Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Пісний борщ з квасолею

( 4.8333 4 524 24 оцінки)

2505 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Пісний борщ з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте корисний, багатий вітамінами пісний борщ за цим рецептом і переконайтеся в тому, що борщ без м'яса буває дуже навіть смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пісний борщ з квасолею" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії51 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Займіться підготовкою овочів. Вимийте картоплю під прохолодною проточною водою і очистіть овощечисткою, щоб зняти якомога тонку шкірку. Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру. Перекладіть в глибоку миску і залийте холодною водою, щоб видалити, що міститься в ній крохмаль. Відставте.

Крок - 1
02

Наступними промийте стебла селери і наріжте невеликими шматочками. Потім цибулю розріжте навпіл, не очищаючи. З половинок відріжте хвостики і зніміть шкірку. Місце кореневища не відрізане, воно буде тримати пелюстки цибулини і вам буде зручно її нарізати.

Крок - 2
03

Червоний солодкий перець вимийте, вийміть плодоніжки і видаліть насіння. Наріжте перець тонкими смужками, а потім наріжте на дрібні кубики. Перекладіть нарізаний перець з обробної дошки в окрему тарілку.

Крок - 3
04

Морквину очистіть. Сполосніть і наріжте тонкими кружечками і аналогічно іншим овочам перекладіть в окрему ємність.

Крок - 4
05

Буряк очистіть, сполосніть і натріть на великій тертці. На плиті поставте каструлю з антипригарним покриттям. Налийте в неї частину оливкової олії. Розігрійте і помістіть туди натертий буряк. Готуйте на невеликому вогні, періодично помішуючи, 10 хвилин, поки вона не стане м'якою.

Крок - 5
06

Через 10 хвилин вилийте в каструлю курячий бульйон і воду. Злийте з картоплі воду і відправте її в каструлю, також додайте тонкі слайси моркви. Готуйте все разом 10-15 хвилин на середньому вогні, прикривши каструлю кришкою.

Крок - 6
07

Тим часом встановіть на іншу комфорку сковороду. Розігрійте в ній залишену оливкову олію. Висипте в сковороду нарізану цибулю, селеру і перець.

Крок - 7
08

Обсмажуйте овочі до рум'яного стану. Потім додайте до них томатний соус (або кетчуп). Обсмажте ще 30 секунд. Приготовану зажарку перенесіть в каструлю з бульйоном, в якій майже вже готова картопля і морква, щоб продовжити приготування.

Крок - 8
09

Наступною висипте в каструлю квасолю. Для борщу ви можете використовувати консервовану білу квасолю або сиру, попередньо замочивши її водою на 6-8 годин, і тоді її доведеться додати в бульйон на початку приготування, щоб вона встигла зваритися.

Крок - 9
10

Коли картопля і морква повністю зварилися, надайте борщу смаку. Покладіть в каструлю лавровий лист, мелений чорний перець, влийте оцет, додайте сіль за смаком і роздушіть зубок часнику. Перемішайте.

Крок - 10
11

Сполосніть свіжий кріп. Дрібно наріжте і відправте ароматну зелень в каструлю. Варіть борщ 2-3 хвилини. Спробуйте на смак. За необхідності додайте солі і оцту. Подавайте пісний борщ з квасолею, як в гарячому вигляді, так і в холодному. Якщо борщ гарячий - подавайте його зі сметаною. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Чахохбілі - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти