Пісний гороховий суп - апетитна і смачна перша страва, яка готується без використання продуктів тваринного походження. У рецепті ми розповімо, як зробити пісний крем-суп із гороху з овочами. Для його приготування ми використовуємо зелений заморожений горох, але також підійде свіжий. Суп вийде яскравим та цікавим на смак. Це чудова страва, що дозволяє урізноманітнити пісне меню.
Підготуйте інгредієнти для пісного горохового супу. Заморожений зелений горошок пересипте із упаковки в миску. Цибулю-порей вимийте, просушіть і наріжте тонкими слайсами. Свіжий зелений базилік вимийте, обтрусіть від вологи та оберіть з гілочок листя. Вегетаріанський спред вийміть із холодильника.
Влийте в каструлю воду, всипте на смак сіль і доведіть рідину до кипіння. Відправте туди подрібнену цибулю-порей і зелений горошок. Накрийте кришкою каструлю і кип'ятіть вміст на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.
Через вказаний час процідіть вміст каструлі через сито. Відвар поки не виливайте, а варений горошок і цибулю відправте в чашу блендера. Додайте туди трохи відвару і покладіть шматочок вегетаріанського спреду, який додасть пісному гороховому супу вершковий присмак. Замінити спред можна кокосовою олією або вершками.
Покладіть у загальну масу листя базиліку і всипте на смак сіль і чорний мелений перець. Перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Текстура суміші повинна бути гладкою та шовковистою.
Розлийте пісний гороховий суп по тарілках. Зверху можете прикрасити його тертим спредом, кокосовим маслом або вершками, а також присипте кунжутом, льоном, насінням соняшника, гарбуза і т. п. Не забудьте розташувати в центрі кілька листків базиліка. Пісний гороховий крем-суп виходить напрочуд легким і ніжним. Смачного!
Випадкові рецепти