Якщо ви думаєте, що голубці можуть бути смачними тільки з м'ясним фаршем, то ви глибоко помиляєтеся. Ця ароматна і дуже смачна страва сподобаються не тільки тим, хто поститься, але і вегетаріанцям. Пісні голубці виходять соковитими і ніжними. Спробуйте приготувати і переконайтеся самі.
Для приготування пісних голубців підготуйте начинку. Для цього вам знадобиться цибуля-порей. Цей овоч має багато корисних властивостей. Вона додасть вашій страві особливого смаку, так як менш різка та солодша. Сполосніть цибулю під холодною водою, промокніть паперовим рушником. На кухонній дошці стебла дрібно поріжте.
Візьміть сковорідку, налийте олію, поставте на середній вогонь. У розпечене масло киньте нарізану цибулю-порей, добре перемішайте. На маленькому вогні тушкуйте цибулю до м'якості.
Коли цибуля на сковорідці стане золотистого відтінку, киньте туди сирий рис, попередньо промитий в холодній воді. Ретельно перемішайте.
Тепер прийшов час додати спеції в вашу страву. Посоліть і поперчіть рис з цибулею чорним меленим перцем. Киньте кмин, сушений базилік і мелений лавровий лист. Налийте в сковорідку гарячу воду так, щоб ледве покрила її вміст. Добре перемішайте і залиште тушкуватся на маленькому вогні до набрякання і готовності рису. Коли все буде готово, зніміть сковорідку з вогню. Перекладіть начинку в глибоку миску і відставте в сторону для охолодження.
Так само вам треба підготувати капустяне листя для голубців. Для цього візьміть качан капусти, приберіть верхні мляві, зіпсовані листя. Ножем виріжте качан, зробивши глибокі надрізи навколо. Тепер акуратно відокремте капустяне листя від качана, щоб воно не пошкодилося і не тріснуло.
Використовувати сирі листя капусти для голубців проблематично, так як вони дуже крихкі. Є кілька варіантів як зробити листя м'якими, щоб в них можна було щось загорнути. Можна відварити листя в каструлі, залити окропом або ж приготувати їх в мікрохвильовій печі. Вибравши зручний для вас варіант, приготуйте листя. Після цього складіть їх в тарілку, нехай остигають.
Коли начинка і листя капусти підготовлені, приступайте до формування голубців. Для цього викладіть кілька ложок начинки на капустяний лист. Розмір голубців залежить від величини капустяного листа. Поверніть його конвертиком, щоб краї були закриті і нічого не вивалювалося.
Сформовані голубці складіть в каструлю або сотейник, залийте окропом і накрийте кришкою. Готуйте на маленькому вогні поки вода не випарується. Коли пісні голубці будуть готові, викладіть їх на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти