Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Пісна окрошка

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

3081 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Пісна окрошка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Є люди, які не вживають м'яса в принципі, є ті, хто просто влаштовує розвантажувальні дні або навіть сідає на тривалу дієту, ну і ті, хто витримує суворий пост. Хоча саме останнім найскладніше, так як табу в цей час накладається на багато продуктів. Але, варто більш уважно вивчити меню для такого раціону, і виходить, що не зовсім так все й погано. І дотримуватися посту - це зовсім не означає відмовитися від улюбленої їжі. Адже при бажанні завжди можна знайти альтернативу. І ось вам відмінний приклад універсальної страви - пісна окрошка, рецепт якої ми вам можемо запропонувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пісна окрошка" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії35 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Рецептів окрошки так само багато, як, наприклад, солянок або борщів. Готують цюстраву з різними продуктами, хоча в основі все те, що росте на городі і головне - зелень. Як заливка в основному використовується квас, але можна і кефір, сироватку або мінеральну воду. Хоча в нашому випадку не присутні характерні для окрошки ковбаса або м'ясо, страва вийде легкою і абсолютно не менше смачною, ніж традиційно. Загалом, варто спробувати обов'язково. Отже, спочатку потрібно підготувати всі продукти. Для цього добре вимиємо свіжий огірок, а також редис. Якщо у овочів раптом тверда шкірка, можна очистити.

Крок - 1
02

Зелену цибулю добре промиваємо і обполіскуємо зелень кропу.

Крок - 2
03

Тепер беремо глибоку миску і на крупній тертці тремо огірок. Звичайно, якщо вам не подобаються занадто дрібні овочі, можна нарізати кубиками, все залежить від вашого смаку і переваг.

Крок - 3
04

Тепер ріжемо кільцями зелену цибулю і дрібно шаткуємо зелень кропу, складаємо все в миску з огірком і редискою.

Крок - 4
05

Зварені круто яйця чистимо від шкаралупи і дрібно нарізаємо, додаємо до решти продуктів.

Крок - 5
06

А тепер готуємо заправку для окрошки. Для цього беремо нежирний кефір і наливаємо в окрему глибоку посудину. Туди ж додаємо мінеральну воду газовану і добре перемішуємо. Якщо суміш вийде густуватою, можна регулювати кількістю мінералки.

Крок - 6
07

Кидаємо в ємність з приготовленою заправкою сіль і знову добре змішуємо. Тепер заливаємо наші продукти для окрошки і акуратно змішуємо все з рідиною.

Крок - 7
08

До речі, якщо плануєте, щоб пісна окрошка простояла трохи в холодильнику, можна інгредієнти подрібнити, але при цьому не солити і не заливати відразу все, а робити це окремо в тарілках. При бажанні в якості заправки можна використовувати, гірчицю, а також оцет. Подавати окрошку можна разом з відварною або смаженою картоплею.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з судака 60 3 3 з 5 - детальніше -
Сухарі з батона - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі з батона 30 3 2 з 5 - детальніше -
Печиво вівсяне «Корисне» - покроковий рецепт, фото 1 Печиво вівсяне «Корисне» 45 3 3 з 5 - детальніше -