Чи знаєте ви, що оладки - одна з найдавніших страв? Колись вони були звичайною їжею для селян. Згодом, виконавши великий шлях, стали делікатесом для дворянства. Оладки - товсті м'які коржі з борошна, які смажать на сковороді. Практично всі їх люблять. Пишні і повітряні. Але найголовніше, що готуються оладки легко і просто.
Для того, щоб приготувати тісто для пишних оладок, вам знадобиться чиста глибока миска. Дістаньте сирі яйця, краще щоб вони були кімнатної температури, і розбийте їх в миску по одному. Додайте невелику дрібку солі і туди ж насипте цукор. Навіть якщо ви любите дуже солодке, додавати багато цукру не треба, так як оладки будуть швидко сідати. Візьміть вінчик для збивання, ретельно розмішайте їм весь вміст миски. Збивайте протягом декількох хвилин.
У миску зі збитими яйцями влийте кефір. Якщо у вас є можливість, краще візьміть домашній кефір. Так ваші оладки вийдуть ще смачніше. І знову все добре перемішайте вінчиком для збивання.
Далі вам знадобиться розпушувач для тіста. Змішайте його разом з борошном. У миску з яйцями і кефіром поступово введіть борошно. При цьому весь час мішайте вміст вінчиком для збивання. Ви можете використовувати більше або менше муки. Багато що залежить від продуктів, які ви використовували. Наприклад, великі чи маленькі яйця, густотою або рідкий кефір. Але від густоти тіста залежить пишність оладок. Тому тісто повинно вийти за консистенцією як густа сметана. Довго вимішувати тісто не обов'язково. Просто ретельно перемішайте вінчиком для збивання, щоб не було грудок.
Смажити оладки потрібно відразу, як тільки замісили тісто. Для цього візьміть чисту сковороду, поставте її на вогонь. Коли сковорода нагріється, налийте трохи олії, розподіліть її по дну сковороди. За допомогою ложки або ополоника викладіть тісто в гаряче масло. Між оладками має бути відстань, так як вони збільшуються в обсязі. Смажте оладки на середньому вогні до рум'яної скоринки. Потім переверніть на іншу сторону і продовжуйте смажити до готовності.
Коли оладки будуть золотистого кольору з обох сторін, зніміть їх зі сковороди. Щоб прибрати зайвий жир, промокніть оладки паперовим рушником. Викладіть приготовані пишні оладки на тарілку. Ви можете полити їх джемом, додати кілька ложок сметани і посипати цукровою пудрою. Смачного!
Випадкові рецепти