У те, що будь-яке, навіть найменше, свято обходиться без десерту, повірити дуже важко. Звичайно, в сучасних магазинах купити кондитерські вироби на будь-який смак не становить абсолютно ніяких труднощів. Але ніякий чудовий кекс або тістечко не замінять домашню випічку, приготовлену власноруч зі своїх домашніх продуктів. Як на мене, так найкращим варіантом десерту є пиріг «Сирник». До того ж, його можна готувати не тільки до святкового застілля, але і до звичайного ранкового чаювання. Адже такий продукт як сир просто необхідний нашому організму. Так що скористайтеся нашим рецептом - не пошкодуєте.
Навіть якщо у вас занадто складні відносини з сиром або ваші домочадці вередують з приводу цього продукту, такий пиріг точно припаде до смаку всій родині, а можливо і гостям. Тим більше, що з сиром можна завжди сміливо експериментувати і в підсумку отримати відмінний варіант десерту. В цілому весь процес приготування сирного пирога не дуже трудомісткий і складний, особливо якщо чітко будете дотримуватися наших рекомендацій. Отже, в глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і додаємо нарізане брусочками вершкове масло. До речі, масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося.
Після цього вбиваємо куряче яйце. Тепер додаємо попередньо розчинені в теплому молоці дріжджі з цукром.
Перемішуємо всі інгредієнти і ретельно вимішуємо руками тісто, сформувавши його в круглу кулю. Після цього накриваємо харчовою плівкою і залишаємо піднятися не менше ніж на годину.
По закінченню цього часу викладаємо тісто на деко, злегка змащене маслом, і розподіляємо рівномірно по всій поверхні.
Тим часом готуємо начинку для пирога. У глибоку миску викладаємо вершки і додаємо сир.
Після цього всипаємо гранульований цукор і трохи борошна. Далі вливаємо яєчні жовтки і змішуємо все за допомогою міксера. Підсипаємо невелику кількість ванільного цукру і знову змішуємо.
Далі викладаємо в цю суміш збиті в густу піну яєчні білки і кулінарною лопаткою перемішуємо в однорідну масу.
Викладаємо приготовлену сирну начинку поверх тіста на деко і поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо пиріг «Сирник» протягом 40 хвилин до рум'яності.
Готовий повітряний ароматний десерт нарізаємо шматочками і пригощаємо своїх домочадців. Така смачна, ситна випічка обов'язково займе гідне місце на вашому столі.
Випадкові рецепти