Укр
Рус
Пироги Випічка Українська кухня

Пиріг «Сирник»

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1101 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Пиріг «Сирник» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У те, що будь-яке, навіть найменше, свято обходиться без десерту, повірити дуже важко. Звичайно, в сучасних магазинах купити кондитерські вироби на будь-який смак не становить абсолютно ніяких труднощів. Але ніякий чудовий кекс або тістечко не замінять домашню випічку, приготовлену власноруч зі своїх домашніх продуктів. Як на мене, так найкращим варіантом десерту є пиріг «Сирник». До того ж, його можна готувати не тільки до святкового застілля, але і до звичайного ранкового чаювання. Адже такий продукт як сир просто необхідний нашому організму. Так що скористайтеся нашим рецептом - не пошкодуєте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг «Сирник»" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи25.4 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Навіть якщо у вас занадто складні відносини з сиром або ваші домочадці вередують з приводу цього продукту, такий пиріг точно припаде до смаку всій родині, а можливо і гостям. Тим більше, що з сиром можна завжди сміливо експериментувати і в підсумку отримати відмінний варіант десерту. В цілому весь процес приготування сирного пирога не дуже трудомісткий і складний, особливо якщо чітко будете дотримуватися наших рекомендацій. Отже, в глибоку посудину засипаємо просіяне борошно і додаємо нарізане брусочками вершкове масло. До речі, масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося.

Крок - 1
02

Після цього вбиваємо куряче яйце. Тепер додаємо попередньо розчинені в теплому молоці дріжджі з цукром.

Крок - 2
03

Перемішуємо всі інгредієнти і ретельно вимішуємо руками тісто, сформувавши його в круглу кулю. Після цього накриваємо харчовою плівкою і залишаємо піднятися не менше ніж на годину.

Крок - 3
04

По закінченню цього часу викладаємо тісто на деко, злегка змащене маслом, і розподіляємо рівномірно по всій поверхні.

Крок - 4
05

Тим часом готуємо начинку для пирога. У глибоку миску викладаємо вершки і додаємо сир.

Крок - 5
06

Після цього всипаємо гранульований цукор і трохи борошна. Далі вливаємо яєчні жовтки і змішуємо все за допомогою міксера. Підсипаємо невелику кількість ванільного цукру і знову змішуємо.

Крок - 6
07

Далі викладаємо в цю суміш збиті в густу піну яєчні білки і кулінарною лопаткою перемішуємо в однорідну масу.

Крок - 7
08

Викладаємо приготовлену сирну начинку поверх тіста на деко і поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо пиріг «Сирник» протягом 40 хвилин до рум'яності.

Крок - 8
09

Готовий повітряний ароматний десерт нарізаємо шматочками і пригощаємо своїх домочадців. Така смачна, ситна випічка обов'язково займе гідне місце на вашому столі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ "Традиційний" - покроковий рецепт, фото 1 Борщ "Традиційний" 50 5 2 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -