Пиріжки з горохом, які обсмажуються у великій кількості масла на сковороді, виходять ароматними і дуже смачними. Союз м'якого тіста і ситної, соковитої начинки, обов'язково полюбиться багатьом.
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти цієї страви. У невеликій сотейник залийте холодну воду і засипте сухий горох, щоб він трохи настоявся. Потім відправте його на вогонь і відварюйте близько 50-60 хвилин, до напівготовності.
А тим часом промийте під проточною водою зелену цибулю, а потім на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Так само очистіть від лушпиння червону цибулю і наріжте невеликими квадратами.
У глибоку миску залийте теплу воду, засипте сухі дріжджі і додайте трохи цукру. Потім ретельно перемішайте вміст, щоб розчинилися сухі інгредієнти, відставте хвилин на 15 в сторону.
В іншу миску засипте просіяне борошно, трохи посоліть, посипте цукром і перемішайте. Далі в миску з борошном поступово влийте настояну дріжджову суміш і ложкою (або руками) вимісіть все, до утворення однорідної не густої маси.
Накрийте миску з утвореною масою з тіста харчовою плівкою або кухонним рушником і відставте приблизно на пів години в тепле місце.
Тепер помістіть на плиту невелику сковорідку, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в гаряче масло подрібнену червониу цибулю, трохи посипте цукром, щоб не горіла, і обсмажуйте, постійно мішаючи, до її розм'якшення.
Тепер очистіть від шкірки моркву і промийте під проточною водою молодий кабачок (щоб було якомога менше насіння). Натріть ці овочі на крупній тертці і відправте в сковорідку до цибулі, обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 8 хвилин.
Далі додайте в сковорідку до інших овочів заздалегідь приварений горох, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте.
Потім засипте в сковорідку раніше нашатковану зелену цибулю і попередньо вимитий і дрібно нарізаний кріп (можна використовувати сухий). Смажте вміст, помішуючи, до розм'якшення всіх овочів.
Тепер трохи змазаними рослинним маслом руками відірвіть від уже настояного тіста невелику частину, скачайте в кулю, а потім трохи пріплюсніть в коржик. Далі укладіть в центр коржа раніше підготовлену горохову начинку і акуратно закріпіть краї, утворивши начинену заготовку (пиріжок). Продовжуйте ліпити заготовки, поки не закінчиться все тісто і начинка.
Далі помістіть глибоку сковороду на плиту і налийте в неї багато рослинного масла. Покладіть в розігріте масло підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотої хрусткої кірки.
Готові обсмажені пиріжки з горохом викладіть на гарне блюдо і відправляйте до обіднього столу.
Випадкові рецепти