Укр
Рус
Пиріжки Випічка Російська кухня

Пиріжки в духовці

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1449 - переглядів
95 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пиріжки в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Говорячи про пиріжкки, всі ми згадуємо дитинство, коли бабуся діставала з духовки пишні, рум'яні, ароматні ласощі, від яких нас неможливо було відірвати. Рецептів приготування пиріжків в духовці існує мінімум стільки ж, скільки і господинь, які намагаються приготувати свою страву якнайкраще і оригінальніше. Пиріжки в духовці бувають солодкими чи ні, листковим або здобними, але в будь-якому з варіантів ця страва завжди залишається найкращим рішенням подарувати домочадцям неймовірну насолоду, порадувати гостей і пригостити їх чудовою випічкою. Один з варіантів смачних, ситних пиріжків в духовці ми приберегли для вас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріжки в духовці" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири18.4 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії281 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Керуючись покроковими вказівками в цьому рецепті, ви зможете легко і досить швидко приготувати на своїй кухні дуже смачні, красиві і поживні пиріжки. Отже, для початку підготуємо тісто. Для цього в глибоку миску насипаємо просіяне борошно, відразу додаємо трохи цукру і солі, а також кидаємо сухі дріжджі. Тепер перемішаємо сухі компоненти між собою, а потім додамо ложку рослинної олії, знову все перемішємо.

Крок - 1
02

Після цього трохи поідігрієм молоко і додамо його в миску. Акуратно перемішуємо вміст, вимішуючи тісто. В результаті у нас виходить красиве, м'яке, пластичне тісто середньої консистенції. Накриваємо його кухонним рушником і залишаємо хвилин на 15-20, щоб воно підійшло.

Крок - 2
03

Самі тим часом займемося начинкою. В даному рецепті ми зупинили свій вибір звичайно ж на м'ясному варіанті. Отже, спочатку очистимо від лушпиння цибулину і зубчики часнику. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками, часник подрібнюємо ножем або за допомогою чеснокодавки.

Крок - 3
04

Потім ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла і кидаємо подрібнену цибулю і половину часнику.

Крок - 4
05

Додаємо за смаком сіль, перець, нарізаний зелений чилі, можна також додати мелений червоний перець, паприку або інші спеції на ваш смак. Обсмажуємо все це до готовності, поки цибуля не підзолотиться і не стане м'якенькою. Знімаємо сковорідку з вогню і перекладаємо вміст в окрему ємність.

Крок - 5
06

Після цього ставимо сковорідку назад на вогонь, додаємо рослинне масло і відправляємо обсмажувати м'ясний фарш. Ви можете взяти будь-який вид м'яса, який доводиться вам до душі. У фарш додаємо другу частину подрібненого часнику, солимо, перчимо і обсмажуємо хвилин 7 на середньому вогні.

Крок - 6
07

Тим часом чистимо від шкірки картоплину, миємо й натираємо її на крупній тертці, після чого додаємо до фаршу і продовжуємо все це готувати ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

В кінці додаємо вже обсмажену цибулю, перемішуємо вміст, залишаємо на пару хвилин на вогні, а потім вимикаємо плиту. Начинка для пиріжків готова.

Крок - 8
09

За цей час тісто вже як слід підійшло. Акуратно підбиваємо його руками, а потім ділимо на кілька частин, з яких формуємо кульку. Розмір цієї кульки трохи більше курячого яйця.

Крок - 9
10

Отже, тепер беремо першу частину тіста, посипаємо її борошном і розгортаємо качалкою в тонкий корж. Наступну кульку розгортаємо також, а потім кладемо цей корж на попередній.

Крок - 10
11

Дуже важливо, щоб вони були пересипані борошном, це потрібно для того, щоб не прилипали між собою. Верхній корж також гарненько посипаємо борошном, а потім розгортаємо їх разом ще тонше. Так процедуру повторюємо з усіма кульками з тіста, поки у нас не утворяться тоненькі коржики.

Крок - 11
12

Після цього розтопимо вершкове масло, потім беремо один коржик, змащуємо його маслом, після чого перевертаємо його, а на середину викладаємо нашу смачну м'ясну начинку.

Крок - 12
13

Також додаємо тертий сир, а потім загортаємо наш майбутній пиріжок, збираючи докупи края, тим самим формуємо мішечок.

Крок - 13
14

Тепер трохи закручуємо наш мішечок, щоб начинка не випадала. Краї у мішка у нас вийдуть досить великими, тому їх ми красиво розгортаємо і закріплюємо знизу. У нас виходить неймовірно красивий пиріжок, дуже оригінальний на вигляд.

Крок - 14
15

Повторюємо процедуру з усіма нашими коржиками. Після цього застилаємо деко пергаментним папером і висаджуємо на нього наші пиріжки. Слід зазначити, що в процесі випікання пиріжки будуть збільшуватися в розмірі, тому дуже близько один до одного їх поміщати на деко не варто.

Крок - 15
16

Отже, в кінці змащуємо зверху пироги збитим яйцем, а потім відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо їх готуватися хвилин 25. Пиріжки в духовці виходять рум'яними, ароматними, соковитими, дуже апетитними і безсумнівно смачними. Така страва обов'язково сподобається вашим рідним і друзям.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рогалики на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на дріжджах 50 4 2 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані грибами - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані грибами 35 4 2 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -