Капуста - овоч, який доступний майже цілий рік. Чому б не приготувати пиріжки з капустою по дуже простому рецепту.
В першу чергу давайте приготуємо начинку для пиріжків, так як тісто буде бездріжджове, його ви зможете приготувати дуже швидко. Очистіть ріпчасту цибулю. Промийте її водою. Наріжте невеликими кубиками.
Також для начинки знадобиться найголовніший інгредієнт - капуста. При виборі капусти зверніть увагу, щоб вона була свіжою з соковитими листям, качан був щільним, без будь-яких плям і вм'ятин. Нашиаткуйте капусту кубиками або соломкою.
На помірний вогонь поставте сковороду. Налийте трохи рослинного масла і розігрійте його. Висипте спочатку цибулю. Пасеруйте її близько 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Коли цибуля підсмажиться, додайте до неї нашатковану капусту. Перемішайте і обсмажте ще приблизно протягом 5-10 хвилин. Потім влийте до овочів трохи води, щоб вони протушкувалися. Пізніше посоліть начинку за смаком. За бажанням можете додати ароматних спецій на свій розсуд. Якщо для приготування начинки ви використовуєте зимову капусту - тушкуйте її хвилин 40, а якщо молоду - їй достатньо готуватися 15 хвилин. Готову начинку остудіть.
Поки тушкуєтся капуста, займіться приготуванням тіста. В окрему глибоку миску налийте воду кімнатної температури. До води додайте сіль і рослинне масло. Поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину і підігрійте.
Візьміть ще одну миску. Просійте в неї борошно. Вийміть гарячу солону воду з рослинним маслом з мікрохвильовки. Зробіть воронку в гірці з борошна по центру і акуратно влийте воду, постійно помішуючи.
Швидко змішайте воду з борошном. Викладіть масу на робочу поверхню і вимісіть тісто. Дайте йому трохи часу охолонути. Коли тісто готове, скачайте його в ковбаску на присипаній робочій поверхні.
Розріжте ковбаску з тіста на шматочки, розмір визначте самі. Кожен шматочок розкачайте качалкою в тонкий пласт.
На розкачане тісто покладіть остиглу начинку, займаючи одну сторону пласта. Накрийте другою половиною пласта начинку і защипніть краї тіста, формуючи пиріжок.
Розігрійте на плиті сковороду з рослинним маслом. Викладіть пиріжки в розігріте масло і смажте на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Пиріжки з капустою смачні як в гарячому вигляді, так і холодні. Смачного.
Випадкові рецепти