Будь-яка господиня в своєму меню намагається мати не тільки перші або другі страви, але обов'язковою і невід'ємною частиною вважає рум'яну і ароматну випічку. А що може бути кращим доповненням до чаю або кави ніж пишні пиріжки. Більшість кулінарів вважають, що немає нічого смачнішого ніж пиріжки на молоці. Тісто для них приготувати не так вже й складно, а ось випічка буде повітряною, пишною і просто танути в роті. Рецепт пирогів, запропонований нами, універсальний, тому що підійде і для солодкої випічки і для солоної. До того ж, не складний і впоратися з ним зможе навіть той, хто вперше зважився зайнятися випічкою.
Найкраще тісто на молоці готувати з сухими дріжджами, та й молоко підійде будь-якої жирності. Масло теж можна використовувати як рослинне, так і вершкове або навіть маргарин. Спочатку просіюємо в глибоку миску борошно, а потім вливаємо туди молоко, яке ні в якому разі не повинно бути відразу з холодильника.
Потім кладемо туди ж яйце і додаємо масло. Тепер кидаємо сухі дріжджі і засипаємо цукор.
В останню чергу вміст миски солимо і за допомогою міксера починаємо змішувати. Потім прямо в мисці трохи ще змішуємо руками і накривши рушником миску, залишаємо тісто відпочити.
Тим часом беремося за приготування начинки. Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю, викладаємо на сковорідку з олією, трохи пасеруємо.
Після цього кидаємо в сковорідку нарізане дрібними кубиками куряче філе і перемішуємо.
Тепер додаємо туди ж дрібно нашатковану червону паприку і теж змішуємо з іншими інгредієнтами.
Далі додаємо очищені і дрібно нарізані гриби, трохи солимо і перчимо, перемішуємо.
Трохи підсмаживши, викладаємо на сковороду натертий на тертку твердий сир і посипаємо нашаткованою зеленню петрушки. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ще трохи підсмаживши, знімаємо сковорідку з плити.
Тепер посипаємо поверхню столу борошном і викладаємо тісто. Розкачуємо його в пласт і видавлюємо чашкою чи формою для тіста кружечки з тіста однакового розміру.
Потім беремо кружечок з тіста і викладаємо на нього приготовану начинку. Формуємо пиріжок і викладаємо на деко з пергаментним папером.
Таким чином готуємо всі інші вироби і укладаємо на деку. Після цього змащуємо зверху приготовані пиріжки збитим яйцем з допомогою кулінарного пензлика.
Відправляємо деко з пиріжками в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і випікаємо протягом 20 хвилин. Рум'яні, пишні і ароматні пиріжки на молоці викладаємо на блюдо і прикрасивши листочками зелені, подаємо до столу з одним з ваших улюблених соусів.
Випадкові рецепти