Укр
Рус
Пироги Випічка Болгарська кухня

Пиріг зі шпинатом і яйцями


- переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пиріг зі шпинатом і яйцями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Українська кухня, Китайська кухня, Монгольська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пиріг зі шпинатом і яйцями - незвичайний рецепт солодкої випічки, ідеальної для пасхального столу. Шпинат надає пирогу свіжість і яскраво-зелений колір. Лимонна глазур з різнобарвною цукровою посипкою нагадує, що це не просто пиріг, а справжній великодній куліч.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг зі шпинатом і яйцями" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири13.9 гр.
  • Вуглеводи48.2 гр.
  • Калорії336 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Свіжі шпинатові листя (найкраще підійде бебі-шпинат) переберіть, вимийте і висушіть. Можна взяти заморожений шпинат, але з ним пиріг не буде таким яскраво-зеленим, як зі свіжим. Надішліть шпинат в миску і перебийте занурювальним блендером до стану кашки. Щоб прискорити процес, влийте рослинне масло і перебийте інгредієнти разом.

Крок - 1
02

У ємність міксера відправте яйця з цукром і збивайте, поки суміш не побіліє (близько 3 хвилин).

Крок - 2
03

Продовжуючи збивати, додайте ванільний екстракт, сіль, лимонний сік і розпушувач для тіста.

Крок - 3
04

Влийте шпинатне пюре.

Крок - 4
05

Пшеничне борошно просійте і теж відправте в чашу міксера. Всипати не відразу, а поступово, щоб вона краще перемішалася з іншими компонентами тіста. Коли суміш стане однорідною, вимкніть міксер.

Крок - 5
06

Форму для випічки (у нас прямокутна 11 х 30 см) застеліть пергаментом і перелийте туди тісто. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову паску вийміть на решітку і остудіть.

Крок - 6
07

Приготуйте лимонну глазур. Для цього з'єднаєте в одній мисці цукрову пудру, лимонний сік і попередньо прокип'ячене і охолоджене молоко. Перемішайте інгредієнти ложкою до однорідності.

Крок - 7
08

Що вийшла глазур'ю покрийте пиріг зверху. Поверх глазурі прикрасьте випічку цукровою посипкою. Пиріг зі шпинатом і яйцями дуже гарний в розрізі, м'який, ароматний і неймовірно смачний. Такий куліч стане прикрасою пасхального столу. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для паски 35 1 2 з 5 - детальніше -
Канапе зі шпротами - покроковий рецепт, фото 1 Канапе зі шпротами 25 3 2 з 5 - детальніше -