Пиріг зі шпинатом і яйцями - незвичайний рецепт солодкої випічки, ідеальної для пасхального столу. Шпинат надає пирогу свіжість і яскраво-зелений колір. Лимонна глазур з різнобарвною цукровою посипкою нагадує, що це не просто пиріг, а справжній великодній куліч.
Свіжі шпинатові листя (найкраще підійде бебі-шпинат) переберіть, вимийте і висушіть. Можна взяти заморожений шпинат, але з ним пиріг не буде таким яскраво-зеленим, як зі свіжим. Надішліть шпинат в миску і перебийте занурювальним блендером до стану кашки. Щоб прискорити процес, влийте рослинне масло і перебийте інгредієнти разом.
У ємність міксера відправте яйця з цукром і збивайте, поки суміш не побіліє (близько 3 хвилин).
Продовжуючи збивати, додайте ванільний екстракт, сіль, лимонний сік і розпушувач для тіста.
Влийте шпинатне пюре.
Пшеничне борошно просійте і теж відправте в чашу міксера. Всипати не відразу, а поступово, щоб вона краще перемішалася з іншими компонентами тіста. Коли суміш стане однорідною, вимкніть міксер.
Форму для випічки (у нас прямокутна 11 х 30 см) застеліть пергаментом і перелийте туди тісто. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову паску вийміть на решітку і остудіть.
Приготуйте лимонну глазур. Для цього з'єднаєте в одній мисці цукрову пудру, лимонний сік і попередньо прокип'ячене і охолоджене молоко. Перемішайте інгредієнти ложкою до однорідності.
Що вийшла глазур'ю покрийте пиріг зверху. Поверх глазурі прикрасьте випічку цукровою посипкою. Пиріг зі шпинатом і яйцями дуже гарний в розрізі, м'який, ароматний і неймовірно смачний. Такий куліч стане прикрасою пасхального столу. Смачного!
Випадкові рецепти