Приготуйте дуже смачну і оригінальну альтернативу звичної Шарлотки. У цьому пирозі ідеально поєднується розсипчаста основа з соковитим і ніжним наповненням.
У глибоку миску насипте борошно, розпушувач і додайте розм'якшене масло, порізане на шматочки. Масло з борошном розімніть руками в однорідну крихту.
Всипте в ємність цукрову пудру, ванільний цукор і сіль. Вбийте яйце і поступово вимішуйте тісто руками. Для цього процесу можна скористатися кухонною машиною.
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню, якщо суміш виходить рідкуватою, трохи притрусіть борошном. Довго не вимішуйте, пісочне тісто не любить довгий заміс.
Сформуйте з маси кулю і розріжте її навпіл. Кожну частину покладіть в пакет або обмотайте харчовою плівкою. Приберіть тісто в морозильну камеру на 25-30 хвилин. Глибоку форму для запікання застеліть її пергаментним папером.
Половину замороженого тіста натріть на крупній тертці і рівномірно розподіліть по дну форми.
Яблука очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Половинки наріжте тонкими слайсами і викладіть на розігріту сковороду. Додайте цукор, корицю і перемішайте. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 7-10 хвилин. Коли яблука карамелізуються, зніміть їх з вогню, остудіть і викладіть у форму на терте тісто.
Приготуйте крем. У миску вбийте яйця, додайте цукрову пудру, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор і перемішайте вінчиком до однорідності.
Поставте на середній вогонь каструлю з молоком і доведіть до кипіння. Поступово вливайте яєчну суміш, постійно помішуючи масу вінчиком. Як тільки крем почне закипати - зніміть з вогню. Додайте вершкове масло і переміксуйте. Остудіть протягом 15 хвилин, потім нанесіть рівномірний шар крему на яблука.
Дістаньте з морозилки другу частину тіста і заповніть верхівку пирога тертою масою. Поставте частування в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
Готовий десерт притрусіть цукровою пудрою і подавайте до столу, нарізавши на порційні шматочки. Приємного вам чаювання!
Випадкові рецепти