Красивими і смачними є три слова, які найкраще описують цей плетений пиріг з яблуками, родзинками і корицею, весь в м'якому листковому тісті. Це рецепт, який ви з гордістю покажете своїм друзям.
В першу чергу замочіть родзинки в окропі на 10 хвилин. Потім займіться яблуками, сполосніть їх холодною водою. Для начинки яблука варто брати твердих сортів, щоб під час запікання вони не перетворилися на пюре. Очистіть фрукти від шкірки, розрізавши на дві частини від серцевини. Наріжте половинки часточками, а потім великими кубиками.
Нарізані яблука перекладіть у велику миску. Додайте до них коричневий цукор - це тростинний цукор, який має такий колір через те, що він не очищений.
Відцідіть воду з родзинок і перекладіть їх до яблук, також додайте в миску мелену корицю і натріть мускатний горіх (або використовуйте мелений).
Розріжте лимон навпіл. Візьміть його тільки одну частину. Видавіть сік відразу в миску, на яблука. Сік лимона не дасть можливості потемніти шматочках яблук. Перемішайте інгредієнти для начинки пирога.
Разморозьте листкове тісто (це краще зробити заздалегідь, вийнявши його з упаковки і розгорнувши на пергаментний папір або стіл, присипаний борошном). Коли тісто розморозиться, розкачайте його в прямокутник товщиною до 3 міліметрів. По обох боках тіста зробіть розрізи гострим ножем, залишаючи посередині місце для начинки.
Розгорніть пласт тіста так, щоб розрізи були з правого і лівого боку від вас. Покладіть на тісто яблучну начинку з родзинками і корицею, залишивши зверху і знизу трохи вільного місця.
Тепер загорніть начинку. Накрийте її спочатку вільним краєм зверху. Потім накладаючи навскоси одну на іншу нарізані смужки, накрийте начинку тістом у вигляді косички. У нижній частині косички щільно защипніть тісто, щоб не висипалася начинка.
Перенесіть пиріг разом з пергаментом на деко. У невеликій ємності збовтайте яйце. Використовуючи силіконовий пензлик, змастіть їм пиріг. Поставте пиріг з яблуками, родзинками і корицею в розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
Через 30 хвилин вийміть пиріг. Дайте йому час охолонути. Нарізайте пиріг ножем для хліба, щоб шматочки вийшли рівними і красивими. Насолоджуйтесь смачним пирогом з яблуками, родзинками і корицею. Приємного.
Випадкові рецепти