Укр
Рус
Пироги Випічка Французька кухня

Пиріг з яблуками, родзинками і корицею

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1930 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Пиріг з яблуками, родзинками і корицею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Красивими і смачними є три слова, які найкраще описують цей плетений пиріг з яблуками, родзинками і корицею, весь в м'якому листковому тісті. Це рецепт, який ви з гордістю покажете своїм друзям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг з яблуками, родзинками і корицею" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири10.6 гр.
  • Вуглеводи37.6 гр.
  • Калорії267 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу замочіть родзинки в окропі на 10 хвилин. Потім займіться яблуками, сполосніть їх холодною водою. Для начинки яблука варто брати твердих сортів, щоб під час запікання вони не перетворилися на пюре. Очистіть фрукти від шкірки, розрізавши на дві частини від серцевини. Наріжте половинки часточками, а потім великими кубиками.

Крок - 1
02

Нарізані яблука перекладіть у велику миску. Додайте до них коричневий цукор - це тростинний цукор, який має такий колір через те, що він не очищений.

Крок - 2
03

Відцідіть воду з родзинок і перекладіть їх до яблук, також додайте в миску мелену корицю і натріть мускатний горіх (або використовуйте мелений).

Крок - 3
04

Розріжте лимон навпіл. Візьміть його тільки одну частину. Видавіть сік відразу в миску, на яблука. Сік лимона не дасть можливості потемніти шматочках яблук. Перемішайте інгредієнти для начинки пирога.

Крок - 4
05

Разморозьте листкове тісто (це краще зробити заздалегідь, вийнявши його з упаковки і розгорнувши на пергаментний папір або стіл, присипаний борошном). Коли тісто розморозиться, розкачайте його в прямокутник товщиною до 3 міліметрів. По обох боках тіста зробіть розрізи гострим ножем, залишаючи посередині місце для начинки.

Крок - 5
06

Розгорніть пласт тіста так, щоб розрізи були з правого і лівого боку від вас. Покладіть на тісто яблучну начинку з родзинками і корицею, залишивши зверху і знизу трохи вільного місця.

Крок - 6
07

Тепер загорніть начинку. Накрийте її спочатку вільним краєм зверху. Потім накладаючи навскоси одну на іншу нарізані смужки, накрийте начинку тістом у вигляді косички. У нижній частині косички щільно защипніть тісто, щоб не висипалася начинка.

Крок - 7
08

Перенесіть пиріг разом з пергаментом на деко. У невеликій ємності збовтайте яйце. Використовуючи силіконовий пензлик, змастіть їм пиріг. Поставте пиріг з яблуками, родзинками і корицею в розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.

Крок - 8
09

Через 30 хвилин вийміть пиріг. Дайте йому час охолонути. Нарізайте пиріг ножем для хліба, щоб шматочки вийшли рівними і красивими. Насолоджуйтесь смачним пирогом з яблуками, родзинками і корицею. Приємного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 300 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча печінка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Куряча печінка з яблуками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Борщ український - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український 65 3 3 з 5 - детальніше -
Фруктово-желейний торт - покроковий рецепт, фото 1 Фруктово-желейний торт 70 4 3 з 5 - детальніше -