Вам сподобається поєднання насиченого пісочного печива з лісовими горіхами (корочка легко вдавлюється) і солодко-терпкого ягідного варення в цьому пирозі.
Начинка для пирога: у великій каструлі доведіть заздалегідь вимиту журавлину, малину, цукор, стручки ванілі і насіння до кипіння на сильному вогні, постійно при цьому помішуючи. Продовжуйте готувати, час від часу помішуючи, поки ягоди не стануть м'якими, всього близько 10 хвилин.
Пропустіть приготовлену ягідну суміш (варення) через дрібне сито, натискаючи на тверді частинки; викиньте тверді частинки. (У вас повинно бути приблизно 3 склянки.) Дайте повністю охолонути приготовленому раніше варенню. Ягідну начинку можна зберігати в холодильнику до 1 тижня.
Далі розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть деко з бортиком розміром приблизно 17 на 12 сантиметрів кулінарним спреєм. Вирівняйте деко пергаментом, залишивши виступ з двох довгих сторін. Збийте шматки вершкового масла з цукром в кухонному комбайні або чаші міксера на середньо-високій швидкості до легкого і пухнастого стану, приблизно 3 хвилини.
Зменшіть швидкість до мінімуму, всипте борошно і сіль і збивайте, поки тісто не сформується грудками, але не склеїться. Додайте фундук. Залиште частину приготовленого тіста.
Залишене тісто вдавіть акуратно в підготовлений раніше деко рівним шаром. Додайте решту вершкового масла в тісто, поки не сформуються більші грудки.
Рівномірно розподіліть начинку - варення в нижню скоринку тіста. Зверху покришіть тісто у вигляді решітки. Надішліть деко з випічкою в розігріту духовку. Випікайте пиріг близько 30 хвилин. Потім накрийте пиріг фольгою і продовжуйте випікати, поки варення не почне пузиритися, приблизно 15 хвилин.
Дайте пирогу з варенням повністю охолонути в деку на решітці. Використовуйте ніж для очищення овочів, щоб відокремити короткі сторони скоринки від дека. Потім пергаментом витягніть пиріг з дека на обробну дошку. Наріжте пиріг квадратами або трикутниками для сервірування. Пиріг з варенням можна зберігати при кімнатній температурі до 3-х діб.
Випадкові рецепти