Хочемо запропонувати вам приготувати простий пиріг з сухофруктами. Він шалено живильний, соковитий і ароматний, а головне - простий у приготуванні. Цю випічку можна подавати до чашки теплого чаю або з кавою.
Самий основний інгредієнт даного пирога - сухофрукти - висушені фрукти або ягоди, які володіють великою кількістю корисних речовин. Кожен їх вигляд має свої особливості. Можете використовувати абсолютно будь-які сухофрукти. Наприклад, яблука, родзинки, груші, інжир, персики, курага, чорнослив, фініки, вишня, журавлина. Так само можна додати цукати. Вони додадуть ще більшого аромату і екзотичного смаку в майбутній пиріг. Використовуйте кокосові кубики, манго, диню, папайю, ананас, банан і т. д. Всі сухофрукти наріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру і висипте в більшу миску.
Так як це рецепт пісного пирога, то в миску з сухофруктами налийте необхідну кількість апельсинового соку. Ви можете використовувати сік, придбаний в магазині. Або ж взяти кілька стиглих апельсинів, вимити їх. Розрізати на дві частини і з кожної половини ретельно видавити сік. За допомогою ложки або лопатки все добре перемішайте. Відставте в сторону на 1 годину, щоб сік якомога краще вбрався в шматочки сухофруктів.
Після того, як сухофрукти трохи розм'якшилися, налийте невелику кількість рому. Борошно попередньо просійте і додайте в миску разом з розпушувачем. Всі інгредієнти акуратно і ретельно перемішайте.
Тепер вам знадобиться форма для випічки. В даному випадку краще всього підійде вузька і прямокутна форма для кексу. Застеліть дно пергаментом і викладіть масу в форму. За допомогою лопатки розрівняйте її. Надішліть форму в розігріту духовку і випікайте при температурі 150 градусів протягом 1 години 30 хвилин. Дуже важливо, щоб цей пиріг випікався довго, але при невисокій температурі, і пропікся ідеально.
Готовий пиріг з сухофруктами дістаньте з духовки і дайте можливість повністю охолонути. Потім наріжте на шматочки і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти