Укр
Рус
Пироги Випічка Молдавська кухня

Пиріг з сухофруктами

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

806 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пиріг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочемо запропонувати вам приготувати простий пиріг з сухофруктами. Він шалено живильний, соковитий і ароматний, а головне - простий у приготуванні. Цю випічку можна подавати до чашки теплого чаю або з кавою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг з сухофруктами" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи51.6 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Самий основний інгредієнт даного пирога - сухофрукти - висушені фрукти або ягоди, які володіють великою кількістю корисних речовин. Кожен їх вигляд має свої особливості. Можете використовувати абсолютно будь-які сухофрукти. Наприклад, яблука, родзинки, груші, інжир, персики, курага, чорнослив, фініки, вишня, журавлина. Так само можна додати цукати. Вони додадуть ще більшого аромату і екзотичного смаку в майбутній пиріг. Використовуйте кокосові кубики, манго, диню, папайю, ананас, банан і т. д. Всі сухофрукти наріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру і висипте в більшу миску.

Крок - 1
02

Так як це рецепт пісного пирога, то в миску з сухофруктами налийте необхідну кількість апельсинового соку. Ви можете використовувати сік, придбаний в магазині. Або ж взяти кілька стиглих апельсинів, вимити їх. Розрізати на дві частини і з кожної половини ретельно видавити сік. За допомогою ложки або лопатки все добре перемішайте. Відставте в сторону на 1 годину, щоб сік якомога краще вбрався в шматочки сухофруктів.

Крок - 2
03

Після того, як сухофрукти трохи розм'якшилися, налийте невелику кількість рому. Борошно попередньо просійте і додайте в миску разом з розпушувачем. Всі інгредієнти акуратно і ретельно перемішайте.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться форма для випічки. В даному випадку краще всього підійде вузька і прямокутна форма для кексу. Застеліть дно пергаментом і викладіть масу в форму. За допомогою лопатки розрівняйте її. Надішліть форму в розігріту духовку і випікайте при температурі 150 градусів протягом 1 години 30 хвилин. Дуже важливо, щоб цей пиріг випікався довго, але при невисокій температурі, і пропікся ідеально.

Крок - 4
05

Готовий пиріг з сухофруктами дістаньте з духовки і дайте можливість повністю охолонути. Потім наріжте на шматочки і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста Карбонара з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе в вершках - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе в вершках 65 3 3 з 5 - детальніше -
Відбивні з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з курячого філе 45 4 3 з 5 - детальніше -