Зараз приготуємо один з найулюбленіших десертів з дитинства - солодкий і ароматний пиріг із заварним кремом з ревеню. Насолоджуйтесь.
Розігрійте духовку до 200 градусів. На чистій робочій поверхні, злегка присипаній борошном, розкачайте готове тісто до круглої форми діаметром близько 28 сантиметрів (товщиною близько 0,3 сантиметра). Перекладіть тісто в круглу форму для випічки і обріжте краї тіста кухонними ножицями або ножем до виступу в 1,5 сантиметра. Загніть краї і притисніть, щоб запечатати, використовуючи зубці виделки. Заморозьте тісто в формі, поки не стане твердим, близько 20 хвилин.
Далі заморожене тісто в формі застеліть пергаментним папером, залишивши виступи з усіх боків. Повністю засипте поверх паперу обважнювачами для пирогів, сушеною квасолею або рисом. Надішліть форму з тістом в розігріту духовку і випікайте до висихання дна, приблизно 20-25 хвилин. Потім видаліть обважнювачі і пергамент. Продовжуйте запікати, поки нижня частина кірки не стане золотистою, ще 7-9 хвилин.
Дайте випеченому коржу охолонути до кімнатної температури. Далі ретельно вимийте проточною водою ревінь (листя рослини не використовуйте). Потім наріжте ревінь невеликими скибочками і відправте в глибоку миску. Далі посипте подрібнений ревінь цукром і добре перемішайте. Дайте постояти вмісту миски близько 10 хвилин.
В іншій мисці збийте заздалегідь просіяне борошно, додавши трохи раніше залишеного цукру. Розбийте так само в миску курячі яйця, залийте розтоплене вершкове масло і жирні вершки і збийте все, до однорідної маси.
Далі акуратно вилийте підготовлену начинку на тісто в формі для випічки.
Рівномірно розсипте ревінь зверху, акуратно вдавивши в заварний крем і розподіливши по всій ємності. Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте до утворення пухлості і золотистого кольору, місцями злегка хиткого в центрі, від 45 хвилин до 55 (накрийте фольгою, якщо пиріг буде підрум'янюватися занадто швидко).
Перенесіть готовий пиріг з ревенем на решітку і дайте йому охолонути приблизно 1 годину. Охолодіть, потім наріжте пиріг невеликими шматками і подавайте до столу.
Випадкові рецепти