Пиріг з лососем і шпинатом на листковому тісті, відмінна друга страва або закуска, що ідеально підходить для свят і особливих випадків, але настільки хороший, що його варто готувати ще частіше, можливо, до недільного обіду або навіть до вечері з друзями. Для рецепта ми можемо використовувати як свіжий лосось, так і заморожене філе, важливо, якщо ми використовуємо свіжий лосось, добре його очистити.
Давайте приготуємо шпинат для цієї страви трохи заздалегідь. Якщо використовуєте свіжий, подрібніть його і протоміть, нічого не додаючи в сковороду, і тільки в кінці додайте трохи вершкового масла. Якщо заморожений шпинат, то попередньо необхідно розморозити його і дайте добре висохнути на сковороді, води не повинно бути. Приготований шпинат викладіть в окрему миску.
Далі укладіть у велику ємність філе лосося, заздалегідь добре очищене, без шкірки і без шипів. Ретельно по обидва боки приправте рибу сіллю і чорним меленим перцем. Можна філе риби використовувати ціле, а так само можна порізати на дві і більше частин (якщо листкове тісто довге, це не проблема, що риба буде складатися з декількох частин).
Далі викладіть на поверхню готове листкове тісто, яке трохи раніше було в холодильнику. Щоб воно не ламалося, складіть його навпіл по довжині, для визначення центру, щоб ви заповнювали тільки одну половину, а краще трохи менше, тоді закриєте його без труднощів.
Тепер заповніть половину тіста, розташувавши обережно шпинат, приготований заздалегідь, або, по крайній мірі, трохи теплим. Поверх шпинату укладіть замариноване філе лосося. Обережно розміщуйте цю начинку на тісті, залишаючи невеликий запас, щоб добре закрити її (як зазвичай роблять для приготування штруделя).
Ножем або колесом тепер акуратно розріжте незаповнену частину листа тіста, отримуючи свого роду бахрому, розріжте паралельні смуги товщиною в пару сантиметрів, не відриваючи їх від решти листа. Потім складіть смужки з тіста над лососем, щоб добре закрити його всередині і закріпити края.
Добре руками запечатайте утворений рулет, злегка складаючи края. Тепер змастіть попередньо збитим яйцем або навіть просто яєчним білком верх майбутнього пирога і посипте рясно насінням маку. Покладіть підготовлений пиріг на деко, застелене пергаментним папером, відправте в духовку і запікайте близько 25-30 хвилин або до тих пір, поки кірка на тісті не стане золотисто-коричневою при 180 градусах.
Вийміть готовий пиріг з лососем на листковому тісті з духовки і відразу ж подавайте випічку в якості відмінної другої страви, гарячою. Але в якості закуски він також смачний. Розріжте пиріг на дрібні шматочки і можете подавати до столу навіть холодним.
Випадкові рецепти