Дізнайтеся, як приготувати один з найбільш зручних рецептів страв всіх часів - пиріг з куркою. Ідеально підходить для недільної вечері в холодні зимові вихідні. Хоча цей рецепт займає деякий час, воно того варто.
Нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Додайте в неї рослинне масло і нарізану невеликими шматочками курячу грудку. Приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем і обсмажуйте протягом 6-8 хвилин, періодично помішуючи, поки курка не буде прожарена. Перекладіть курку в середню миску і поверніть сковороду на плиту.
Зменшіть вогонь до середнього і розтопіть вершкове масло в сковороді. Додайте дрібно нашатковану цибулю, подрібнену моркву і селеру, томіть вміст, поки овочі не стануть м'якими і цибуля не стане прозорою, 8-10 хвилин.
Посипте вміст сковорідки борошном, добре помішуючи, щоб не було грудочок. Додайте в ємність видавлений через чеснокодавку часник, нашатковану петрушку і чебрець, і томіть ще 2-3 хвилини, поки інгредієнти не стануть ароматними.
Влийте в сковорідку курячий бульйон і час від часу перемішуйте, поки соус не загусне, томіть 3-5 хвилин. Засипте в сковороду заморожений горошок і раніше обсмажену курку.
Приправте сіллю і перцем, потім влийте густі вершки. Розмішайте вміст сковороди і варіть, поки горох не розм'якшиться. Зніміть сковорідку з вогню.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Злегка посипте борошном на чистій робочій поверхні. Викладіть лист готового тіста (можна використовувати дріжджове або листкове), і злегка змастіть поверхню водою. Помістіть інший лист зверху і злегка посипте борошном.
За допомогою качалки акуратно розкачайте тісто, щоб зв'язати два листа, намагаючись не зробити їх набагато тонше. Помістіть (12 см) металеву миску в центр тіста і виріжте коло на (5 см) більше, ніж мисочка.
Помістіть вирізаний круг з тіста в миску, переконавшись, що він повністю придавлений, щоб тісто щільно прилягало до поверхні ємності. Заповніть миску з тістом раніше підготовленою курячою сумішшю.
Розкачайте зайве тісто для пирога в велике коло. Накрийте заповнену миску колом тіста, трохи більшим, ніж діаметр миски. Стисніть краї тіста разом, потім використовуючи ножиці, обріжте зайве тісто. Обіжміть краї, щоб акуратно закріпити.
Повторіть з рештою листами тіста, щоб зробити ще порції випічки. Розставте миски на деку. Використовуючи маленький ніж, зробіть невеликі розрізи у верхній частині кожного майбутнього пирога. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте близько 45 хвилин, поки верхівки не стануть темно-золотистого кольору.
Дайте готовій випічці охолонути, поки миски не стануть досить прохолодними для обробки. Щоб подати красиво до столу, помістіть тарілку зверху пирога з куркою, потім переверніть обережно на ємність. Прикрасьте випічку перед подачею подрібненою петрушкою.
Випадкові рецепти