Традиційний пиріг з капустою, приготований без тіста, легкий в приготуванні і смачний, так як овочі з сиром манурі (фета) гармонійно поєднуються.
Приготуйте основу цієї страви - сам пиріг. У каструлю налийте оливкове або рослинне масло і відправте на плиту. Засипте в каструлю очищений від лушпиння та дрібно нарізаний червоний лук, очищений від шкірки і натертий на крупній тертці цукіні, натерту моркву і тушкуйте вміст 5 хвилин, помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і не знайдуть золотисто-коричневий відтінок.
Потім додайте в каструлю, попередньо вимиту і дрібно нашатковану білокачанну капусту, і смажте 10-15 хвилин, постійно помішуючи, поки вона не стане дуже м'якою. Зніміть каструлю з вогню і почекайте 15 хвилин, поки овочі охолонуть.
Перекладіть вміст каструлі у велику миску і додайте сіль, чорний мелений перець, попередньо вимиту і нашатковану петрушку (можна використовувати сушений інгредієнт), суху м'яту.
Потім засипте в миску білий рис (можна заздалегідь трохи приварити), вбийте курячі яйця і залийте тепле молоко високої жирності.
Далі засипте в миску просіяне борошно, додайте розпушувач для тіста і попередньо подрібнений руками сир манурі (цей інгредієнт можна замінити сиром фета або м'яким молочним продуктом з овечого молока).
Дуже добре перемішайте всі інгредієнти, до повного об'єднання і викладіть утворену суміш в прямокутну форму для випічки, змащену олією. Надішліть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку і випікайте при 180 градусах протягом приблизно 45-50 хвилин, поки овочі не будуть приготовлені і утвориться приємна золотава скоринка.
Вийміть випечений пиріг з капустою з духовки, почекайте 10 хвилин, поки він трохи охолоне, перш ніж подавати його. До столу цю страву можна подавати цілою, прикрасивши гілочкою свіжої м'яти, а можна нарізати порційно на тарілки і подати.
Випадкові рецепти