Укр
Рус
Пироги Випічка Польська кухня

Пиріг з грушами і коньяком

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1563 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Пиріг з грушами і коньяком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класика французької кухні, ніжний десерт з солодкими грушами на хрусткому тесті. Красивий і апетитний пиріг з грушами і коньяком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг з грушами і коньяком" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи30.4 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Добре вимийте, очистіть від шкірки і нутрощів, а потім розділіть навпіл стиглі, солодкі груші.

Крок - 1
02

У антипригарній важкій сковороді розігрійте вершкове масло на помірному вогні, поки піна не осяде. Додайте цукор (цукор не розчиниться), налийте трохи коньяку, ретельно перемішайте, до загусання вмісту.

Крок - 2
03

Викладіть в утворену масу раніше підготовлені груші, розмістіть їх стороною вгору з боків сковороди так, щоб тонше кінець часточок фрукта вказував на середину сковороди. Якщо у вас залишилася половина груші, виріжте з неї коло і помістіть його посередині куполоподібної сковороди. Груші створять свого роду квітку в сковороді.

Крок - 3
04

Томіть груші в маслі без перемішування, поки цукрова суміш не утворить глибоку золоту карамель. (Це може зайняти не більше 10 хвилин або не більше 25, в залежності від сковороди і температури). Повністю охолодіть груші в сковороді.

Крок - 4
05

Посипте рясно охолоджені груші корицею і попередньо очищеним від шкірки і натертим на самій дрібній тертці імбиром. Розігрійте духовку до 200 градусів і встановіть грати на верхній полиці духовки.

Крок - 5
06

На злегка посипану борошном поверхню покладіть готове тісто, качалкою розкачайте його в тонкий коло-корж (товщиною близько 0.3 мм) і покладіть на груші в сковороді. Заправте акуратно краї в сковороду навколо груш.

Крок - 6
07

Надішліть сковорідку з вмістом в духовку і випікайте пиріг, поки тісто не стане темно-коричневим, від 30 до 35 хвилин. Вийміть сковороду з духовки і дайте відпочити близько 5 хвилин, але не довше.

Крок - 7
08

Підготуйте тарілку для подальшої подачі випічки, трохи більше сковороди. Переверніть тарілку на сковороду і, надівши рукавиці для духовки і тримаючи щільно притиснуту тарілку і сковороду, переверніть пиріг на тарілку. Зробіть це над раковиною на випадок проливання виділеного соку. Хитрість полягає в тому, щоб зробити це одним швидким рухом.

Крок - 8
09

Дайте пирогу охолонути до 10-15 хвилин. Подавайте пиріг з грушами і коньяком теплим зі збитими вершками або сметаною.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з начинкою 80 3 3 з 5 - детальніше -
Сухарі з батона - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі з батона 30 3 2 з 5 - детальніше -
Пиріг до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг до чаю 75 4 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець з майонезом" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець з майонезом" 25 1 2 з 5 - детальніше -