Класика французької кухні, ніжний десерт з солодкими грушами на хрусткому тесті. Красивий і апетитний пиріг з грушами і коньяком.
Добре вимийте, очистіть від шкірки і нутрощів, а потім розділіть навпіл стиглі, солодкі груші.
У антипригарній важкій сковороді розігрійте вершкове масло на помірному вогні, поки піна не осяде. Додайте цукор (цукор не розчиниться), налийте трохи коньяку, ретельно перемішайте, до загусання вмісту.
Викладіть в утворену масу раніше підготовлені груші, розмістіть їх стороною вгору з боків сковороди так, щоб тонше кінець часточок фрукта вказував на середину сковороди. Якщо у вас залишилася половина груші, виріжте з неї коло і помістіть його посередині куполоподібної сковороди. Груші створять свого роду квітку в сковороді.
Томіть груші в маслі без перемішування, поки цукрова суміш не утворить глибоку золоту карамель. (Це може зайняти не більше 10 хвилин або не більше 25, в залежності від сковороди і температури). Повністю охолодіть груші в сковороді.
Посипте рясно охолоджені груші корицею і попередньо очищеним від шкірки і натертим на самій дрібній тертці імбиром. Розігрійте духовку до 200 градусів і встановіть грати на верхній полиці духовки.
На злегка посипану борошном поверхню покладіть готове тісто, качалкою розкачайте його в тонкий коло-корж (товщиною близько 0.3 мм) і покладіть на груші в сковороді. Заправте акуратно краї в сковороду навколо груш.
Надішліть сковорідку з вмістом в духовку і випікайте пиріг, поки тісто не стане темно-коричневим, від 30 до 35 хвилин. Вийміть сковороду з духовки і дайте відпочити близько 5 хвилин, але не довше.
Підготуйте тарілку для подальшої подачі випічки, трохи більше сковороди. Переверніть тарілку на сковороду і, надівши рукавиці для духовки і тримаючи щільно притиснуту тарілку і сковороду, переверніть пиріг на тарілку. Зробіть це над раковиною на випадок проливання виділеного соку. Хитрість полягає в тому, щоб зробити це одним швидким рухом.
Дайте пирогу охолонути до 10-15 хвилин. Подавайте пиріг з грушами і коньяком теплим зі збитими вершками або сметаною.
Випадкові рецепти