Пиріг з грибами і яйцем - це втішна страва, повна смаку і аромату, що ідеально підходить для будь-якого часу дня. Ця випічка - ідеальний вибір, якщо вам потрібна швидка вражаюча страва, солона або поживна.
Підготуйте для початку тісто до майбутнього пирога. У середній мисці збийте просіяне борошно з сіллю.
Потім додайте в миску з борошном шматочки вершкового масла і, використовуючи блендер, вилку або ручний кондитерський комбайн перемішайте вміст, поки не утворяться крихти. Додайте в миску теплу воду і перемішайте, поки не утвориться густе тісто.
Розділіть тісто на 4 (або як ви вирішите) частини і загорніть кожну в поліетиленову плівку, потім примніть, до утворення невеликих дисків і відправте в холодильник не менше ніж на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Розігрійте рослинне або оливкове масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте в масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями червону цибулю і видавлений через чеснокодавку часник і обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин або поки овочі не стануть м'якими.
Додайте в сковорідку до цибулі попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби (шампіньйони) і томіть вміст близько 10-15 хвилин, часто помішуючи.
Далі залийте в сковорідку до решти продуктів соєвий соус, засипте сіль, чорний мелений перець і чебрець, продовжуйте томити все, помішуючи, ще 3-5 хвилин. Зніміть сковорідку з вогню і відставте для охолодження.
Розігрійте духовку до 200 градусів. На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматок тіста в тонке коло розміром близько 20 сантиметрів. Покладіть кожен лист на деко, застелене пергаментним папером.
Нанесіть заздалегідь натертий на крупній тертці сир на кожен шматок тіста, залишивши близько 2 см по краях. Далі укладіть охолоджену грибну суміш поверх сиру.
Складіть краї тесту над начинкою, утворивши контур. Змастіть краї тіста попередньо збитим курячим яйцем. Надішліть деко з випічкою в розігріту духовку і готуйте близько 20 хвилин, поки тісто не стане злегка золотистим.
Вийміть випічку з духовки і зробіть поглиблення в центрі кожного кола. Розбийте курячі яйця в миски. Якщо яйця занадто великі, видаліть частину білка. Додайте яйця в кожен пиріг і запікайте ще 10 хвилин, поки вони не будуть приготовлені. Прикрасьте готовий пиріг з грибами і яйцем свіжим чебрецем і меленим чорним перцем і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти