Укр
Рус
Пироги Випічка Литовська кухня

Пиріг з чорницею

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

649 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пиріг з чорницею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пухнастий пиріг - сезон чорниці в самому розпалі, і сьогодні смачний пухнастий пиріг з цими чудовими ягодами. Торт дуже смачний, соковитий і довго залишається свіжим. Просто тримайте його накритим, щоб ягоди чорниці не висохли.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг з чорницею" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи38 гр.
  • Калорії272 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть в миску м'яке вершкове масло і додайте цукор. Потім за допомогою міксера збийте масло з цукром на високій швидкості близько 2 хвилин.

Крок - 1
02

Потім додайте в масляну суміш заздалегідь відокремлені яєчні жовтки і перемішайте міксером, поки інгредієнти не змішаються.

Крок - 2
03

Просійте в окрему миску борошно і змішайте його з розпушувачем для тіста і сіллю. У масляну масу додайте половину суміші борошна і частину молока (пам'ятаєте, що молоко має бути кімнатної температури), короткочасно перемішайте все міксером.

Крок - 3
04

Потім додайте в загальну масу борошно, що залишилося, молоко, додайте ванільний екстракт, свіжу цедру лимона, і перемішайте ще раз все ретельно міксером (утворюється досить густе тісто, воно прилипне до лопат міксера).

Крок - 4
05

Викладіть чорницю в друшляк і ретельно промийте під проточною водою, а потім трохи її просушіть. Збризніть чорницю свіжовичавленим лимонним соком і перемішайте. Додайте в миску до ягоди просіяне борошно і ретельно перемішайте.

Крок - 5
06

Надішліть заздалегідь відокремлені яєчні білки в невелику миску. Збийте міксером яєчні білки, поступово додаючи решту цукру, перемішайте до розчинення сипучого інгредієнта.

Крок - 6
07

У масляну масу додайте 1/3 збитої білкової піни і перемішайте лопаткою. Додайте залишену піну з яєчного білка і знову все добре перемішайте.

Крок - 7
08

Підготовлену чорницю висипте в утворену масу і короткочасно перемішайте лопаткою.

Крок - 8
09

Викладіть підготовлене тісто в форму для випічки діаметром близько 20 см або 21 см, вирівняйте по дну ємності. Зверху посипте коричневим цукром. Поставте форму з майбутньою випічкою в розігріту духовку і випікайте при 180 градусах в режимі підйому і опускання протягом 60 хвилин. Можна випікати і на самому нижньому рівні духовки.

Крок - 9
10

Вийнявши з духовки, дайте пирогу з чорницею повністю охолонути, а потім наріжте порційно і подавайте до столу. Вдалої випічки.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти