Цим прекрасним літнім днем хочемо здивувати вас пирогом "Яблука на снігу" - випічкою з смачним, соковитим яблуком, прикрашені прохолодною ковдрою з ароматного морозива.
Розігрійте духовку до 200 градусів. У миску середнього розміру засипте просіяне борошно і сіль. Змішайте добре за допомогою вилки, до об'єднання сипучих продуктів.
Додайте вершкове масло і подрібніть в борошні виделкою. Суміш все ще буде мати грудочки розміром з маленький горошок, нехай вас це не лякає.
Поступово додайте в миску крижану воду і продовжуйте перемішувати, поки тісто не почне збиратися в один клубок. Вам може не знадобитися вся вода, але якщо тісто буде занадто густе, додайте ще. Тісто не повинно бути дуже липким, але все ж зобов'язане вийти еластичним.
Розкладіть тісто на присипану борошном поверхню і руками ще гарненько вимісіть. Зберіть тісто в кулю і накрийте харчовою плівкою. Надішліть тісто в холодильник і охолодіть.
У миску додайте попередньо очищені від шкірки і нарізані невеликими шматками яблука, цукор, борошно, сіль, корицю, мускатний горіх і лимон. Змішайте все, поки всі інгредієнти не об'єднаються і не просочать фрукти. Охолодіть вміст миски в холодильнику.
На посипаній борошном поверхні, наріжте охолоджене тісто для майбутнього пирога навпіл і розкачайте обидві половинки в тонкий корж. Тепер акуратно укладіть один лист тіста на форму для випічки пирога, переконавшись, що тісто вкриває і краї. Обріжте виступаюче з форми тісто, якщо це необхідно.
Викладіть на корж у формі, раніше підготовлену яблучну начинку і рівномірно розподіліть по всьому дну.
Покладіть другу половину тіста зверху. Обріжте зайве тісто з країв і закріпіть щільно краї, щоб створити гарний вигин. Переконайтеся, що краї запечатані разом і при випічці не роз'єднаються.
Змастіть майбутній пиріг, заздалегідь збитим курячим яйцем і посипте зверху цукром або цукровою пудрою. Створіть чотири прорізи у верхній частині пирога, щоб створити вентиляцію. Надішліть форму в попередньо розігріту духовку і випікайте пиріг протягом 50-60 хвилин або до тих пір, поки скоринка не стане золотисто-коричневою.
Дайте повністю охолонути готовому пирогу під назвою «Яблука на снігу» перед нарізкою. Потім наріжте випічку порційно і подавайте з морозивом.
Випадкові рецепти