Укр
Рус
Пироги Випічка Українська кухня

Пиріг на кефірі з варенням

( 4.8824 4 534 34 оцінки)

4211 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Пиріг на кефірі з варенням - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей пиріг на кефірі чудовий і його дуже легко приготувати, тому запевняю вас, що коли ви поставите його на стіл, нічого не залишиться. Корж на кефірі пухнастий, а варення дуже добре поєднується з безе, ну і горіх в цьому пирозі незамінний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пиріг на кефірі з варенням" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири15.6 гр.
  • Вуглеводи48 гр.
  • Калорії358 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій мисці перемішайте пшеничне борошно з розпушувачем для тіста і сіллю. Потім додайте в миску свіжо-натерту цедру з лимона, засипте цукор або цукрову пудру.

Крок - 1
02

Тепер покладіть в миску до решти інгредієнтів нарізане кубиками холодне вершкове масло і обережно руками вимісіть до отримання пісочного тіста.

Крок - 2
03

Тепер відокремте яєчні білки від жовтків і окремо відправте їх в миску. У миску з раніше підготовленим пісочним тістом додайте жовтки, засипте ванільний цукор і залийте високої жирності кефір (можна замінити йогуртом), швидко замісіть вміст холодними руками, поки не вийде м'яке тісто.

Крок - 3
04

Покладіть підготовлену грудку утвореного тіста в миску, накрийте його алюмінієвою фольгою або харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 15 хвилин.

Крок - 4
05

Після закінчення цього часу посипте стіл невеликою кількістю борошна, викладіть тісто і розкачайте його за допомогою качалки до товщини приблизно 1,5 см.

Крок - 5
06

Перекладіть підготовлене тісто на піднос, змащений маслом, рівномірно розподіливши по всьому дну. Помістіть деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 20 хвилин, поки не отримаєте золотистий відтінок.

Крок - 6
07

Тим часом збийте раніше відокремлені яєчні білки за допомогою міксера до отримання твердих піків, поступово додаючи цукор, що залишився. Збивайте до повного розчинення цукру. Потім наріжте горіхи на великі шматочки або подрібніть за допомогою кавомолки.

Крок - 7
08

Через 20 хвилин вийміть деко з духовки і змастіть все тісто варенням (тут вже на ваш вибір і смак). Накрийте варення раніше приготованим безе і рівномірно розрівняйте. Остаточно посипте меленими горіхами і поставте деко знову в духовку, знизивши температуру до 175 градусів, випікайте ще близько 20 хвилин.

Крок - 8
09

Дайте готовому пирогу на кефірі з варенням охолонути на деку, а потім наріжте його на квадрати або прямокутники. Подавайте солодку випічку з кавою або іншим улюбленим гарячим напоєм. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Качка в казані - покроковий рецепт, фото 1 Качка в казані 120 6 4 з 5 - детальніше -
Мариновані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані печериці 45 3 2 з 5 - детальніше -
Плетінка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Плетінка з маком 60 1 3 з 5 - детальніше -