Укр
Рус
Песто Соуси Італійська кухня

Песто паста

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

699 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Збивати

опис

Що таке соус песто відомо багатьом, якщо не всім, тому детально просвіщати про цю класичну італійську заправку, думаю, немає необхідності. Тим більше, що багато, напевно дізнаються такі ласощі не тільки по унікальному смаку, але і насиченому зеленому кольору. А ось з чим найкраще використовувати дану заправку? Можете не сумніватися, що це точно песто паста. Класичний варіант цієї страви досить простий у приготуванні, а якщо трохи доповнити рецептуру, смак і різноманітність забезпечені. Звичайно, для справжньої пасти песто доведеться трохи розщедритися, але результат того вартий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто паста " (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири14.1 гр.
  • Вуглеводи46.6 гр.
  • Калорії366 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У приготуванні песто можна використовувати листя петрушки або кропиви, а також шпинат або виноградне листя. Але ми будемо дотримуватися класики і візьмемо все ж базилік, а якщо точніше, то - його листя. Для пасти найкраще взяти спагеті, хоча непогано підійде і вермішель павутинка. Отже, почнемо з соусу. Відокремлюємо два зубки часнику, Придавлюємо добре тильною стороною ножа і чистимо від лушпиння. Відрізаємо кінчики і кидаємо в чашу блендера, в якому і буде відбуватися процес готування.

Крок - 1
02

Пучок базиліка добре обполіскуємо водою і просушуємо. Потім обриваємо листя і теж поміщаємо в блендер.

Крок - 2
03

Ну а тепер нам потрібно підсмажити кедрові горішки, так як сирі з часом починають гірчити. Тому висипаємо горіхи на суху сковорідку і трохи підсмажуємо до легкої рум'яності.

Крок - 3
04

Далі висипаємо їх до листів базиліка і часнику, поливаємо все це оливковою олією. Закриваємо кришку і подрібнюємо все за допомогою блендера в однорідну масу.

Крок - 4
05

Тепер натираємо на дрібну терку сир пармезан, додаємо його в блендер, посипаємо перцем і ще раз змішуємо все разом. Відкриваємо кришку і перемішуємо соус ложкою.

Крок - 5
06

Далі будемо готувати пасту. Поставимо на плиту каструлю з водою і, трохи підсолимо, доводимо до кипіння. Розміщуємо в киплячу воду макарони спагетті і варимо до готовності, періодично перевертаючи кулінарними щипцями.

Крок - 6
07

Після цього відкидаємо спагетті на друшляк і відцідимо воду, перекладаємо в глибоку миску. Зверху викладаємо частину приготованого соусу песто і перемішуємо. Потім підливаємо трохи води, в якій варилася вермішель і ще раз перемішуємо.

Крок - 7
08

Далі викладаємо соус, що залишився, змішуємо і викладаємо пасту з соусом песто на тарілку. Посипаємо зверху натертим сиром пармезан і прикрашаємо листком базиліка. Песто паста - відмінний обід для всієї сім'ї, та й пригостити випадкового гостя цілком реально.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перлова каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша з м’ясом 35 4 2 з 5 - детальніше -
Італійська закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Італійська закуска з помідорів 30 3 3 з 5 - детальніше -
Террін з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з баклажанів 55 4 75 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -