Нам всім подобається така страва, як піца, і зазвичай її замовляємо, але ми пропонуємо рецепт приготування цієї випічки в домашніх умовах. Набагато краще і корисніше, тим більше, що ми точно знаємо, які продукти вкладаємо в неї.
У велику миску засипте просіяне борошно, додайте сухі дріжджі і залийте трохи оливкового масла. Потім трохи все присоліть і перемішайте рукою до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі поступово вливаючи в миску теплу воду, сформуйте так званий кому тіста. Потім викладіть утворений ком на стіл і, підсипаючи по необхідності борошно, вимісіть густе і еластичне тісто.
Покладіть тісто в миску з оливковою олією (в якій з усіх боків попередньо викачайте його), накрийте харчовою плівкою і відставте ємність в тепле місце, приблизно на 30 хвилин.
Тим часом займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього невеликий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинне масло і прогрійте. Потім засипте в масло червоний перець чилі і смажте, постійно мішаючи кілька хвилин.
Далі залийте в сотейник томатний соус і продовжуйте томити вміст на середньому вогні, періодично помішуючи, до загусання соусу близько 10 хвилин. Потім посоліть вміст сотейника, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте, протоміть ще кілька хвилин, і зніміть ємність з вогню.
Тепер викладіть вже снастояне тісто на тверду поверхню, ще трохи вимісіть, а потім за допомогою качалки розкачайте в тонкий круглий корж. Покладіть утворений корж на попередньо присипану борошном спеціальну форму для випічки піци.
Далі рясно змастіть весь шматок тіста раніше підготовленим томатним соусом і присипте попередньо натертою на самій дрібній тертці моцарелою.
Потім покладіть заздалегідь нарізані тонкі кільця ковбаси салямі (тут на ваш вибір і смак) і дрібні шматочки попередньо вимитого зеленого перцю чилі. Надішліть страву в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.
Далі витягніть готову піцу, приготовлену в домашніх умовах, з духовки, трохи остудіть, наріжте порційно і кличте сім'ю насолодитися стравою.
Випадкові рецепти