Укр
Рус
Піца Випічка Італійська кухня

Піца

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1145 - переглядів
125 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Піца - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Піца - це практично той же відкритий коржик, вкритий різновидом інгредієнтів, основним з яких є сир. Ця випічка є однією з найпопулярніших страв італійської кухні. Щоб створити ситну і смачну піцу необхідний гідний рецепт тіста і начинки для випічки. Його зараз і пропонуємо вам розглянути.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Піца" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи24 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску засипте просіяне борошно, трохи посоліть і добре перемішайте. В окрему піалу засипте сухі дріжджі і цукор, а потім, підливаючи теплу воду, розчиніть сухі інгредієнти і відставте утворену масу на час в сторону.

Крок - 1
02

Далі залийте дріжджову суміш в миску з борошном, додайте теплу воду, трохи оливкового масла і ретельно все перемішайте. Потім викладіть масу, що утворилася на присипаний борошном стіл і ще ретельніше вимісіть, до однорідного негустого тіста. Покладіть тісто в миску з оливковою олією, накрийте кухонним рушником і відставте в тепле місце приблизно на 1-1.5 години.

Крок - 2
03

А тим часом займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої випічки. Для цього помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і закип'ятіть.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте (або ж видавіть через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в сотейник з маслом і підсмажте близько хвилини, постійно помішуючи.

Крок - 4
05

Далі залийте в сотейник томатну пасту (або густий томатний соус), присахаріть, посипте сіллю і розмарином. Потім приправте вміст сотейника сухим базиліком, приперчіть чорним меленим перцем і додайте в ємність лавровий лист. Варіть соус, постійно помішуючи, близько 20 хвилин, а потім зніміть сотейник з вогню і залиште остигати.

Крок - 5
06

Тепер розкачайте вже настояне тісто в тонкий пласт будь-якої форми (круглий або квадратний) і змастіть його рясно раніше підготовленим і охолодженим соусом, рівномірно розподіливши по всьому шматку.

Крок - 6
07

Поверх соусу покладіть, рівномірно розподіливши по всьому пласту тіста, заздалегідь нарізані шматки моцарели і шинки. Додайте консервовану кукурудзу і маслини без кісточок, а потім відправте майбутню випічку в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.

Крок - 7
08

Готову піцу з насиченим і апетитним ароматом викладіть на блюдо або рознос і гарячою подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені 30 8 2 з 5 - детальніше -
Закусочний торт наполеон - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт наполеон 50 5 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт для торта - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт для торта 45 1 2 з 5 - детальніше -