Піца - це практично той же відкритий коржик, вкритий різновидом інгредієнтів, основним з яких є сир. Ця випічка є однією з найпопулярніших страв італійської кухні. Щоб створити ситну і смачну піцу необхідний гідний рецепт тіста і начинки для випічки. Його зараз і пропонуємо вам розглянути.
У велику миску засипте просіяне борошно, трохи посоліть і добре перемішайте. В окрему піалу засипте сухі дріжджі і цукор, а потім, підливаючи теплу воду, розчиніть сухі інгредієнти і відставте утворену масу на час в сторону.
Далі залийте дріжджову суміш в миску з борошном, додайте теплу воду, трохи оливкового масла і ретельно все перемішайте. Потім викладіть масу, що утворилася на присипаний борошном стіл і ще ретельніше вимісіть, до однорідного негустого тіста. Покладіть тісто в миску з оливковою олією, накрийте кухонним рушником і відставте в тепле місце приблизно на 1-1.5 години.
А тим часом займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої випічки. Для цього помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і закип'ятіть.
Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте (або ж видавіть через чеснокодавку). Надішліть подрібнений часник в сотейник з маслом і підсмажте близько хвилини, постійно помішуючи.
Далі залийте в сотейник томатну пасту (або густий томатний соус), присахаріть, посипте сіллю і розмарином. Потім приправте вміст сотейника сухим базиліком, приперчіть чорним меленим перцем і додайте в ємність лавровий лист. Варіть соус, постійно помішуючи, близько 20 хвилин, а потім зніміть сотейник з вогню і залиште остигати.
Тепер розкачайте вже настояне тісто в тонкий пласт будь-якої форми (круглий або квадратний) і змастіть його рясно раніше підготовленим і охолодженим соусом, рівномірно розподіливши по всьому шматку.
Поверх соусу покладіть, рівномірно розподіливши по всьому пласту тіста, заздалегідь нарізані шматки моцарели і шинки. Додайте консервовану кукурудзу і маслини без кісточок, а потім відправте майбутню випічку в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.
Готову піцу з насиченим і апетитним ароматом викладіть на блюдо або рознос і гарячою подавайте до столу.
Випадкові рецепти